Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

China biedt een economisch integratiemodel voor Taiwanezen in het land

China biedt een economisch integratiemodel voor Taiwanezen in het land

Met onze correspondent in Beijing. Stéphane Lagarde

Het idee verscheen al in het 14e Vijfjarenplan en wordt hier uitgewerkt in deze reeks gedetailleerde maatregelen die erop gericht zijn om van Fujian een “modelregio” te maken voor de ontwikkeling van de betrekkingen tussen Taiwan en het vasteland van China.

Dik document gepubliceerd door het Centraal Comité van de Communistische Partij en de Staatsraad van China zet expliciet zijn bedoelingen uiteen: het bevorderen van “ Vreedzame hereniging » Aan beide zijden van de Straat, door het leven en werk van Taiwanezen in China gemakkelijker te maken. De verplichting die hen sinds 2015 is opgelegd om zich te registreren voor tijdelijk verblijf in de provincie die overeenkomt met Taiwan, komt daarmee te vervallen.

Taiwanese quota

Voor studenten is het plan bedoeld om het quotum van Taiwanezen aan universiteiten en onderzoeksinstituten in Fujian te verhogen. Hij beloofde ook de werkgelegenheid van Taiwanezen te ondersteunen, vooral in Taiwanese bedrijven die op het continent gevestigd zijn. Dit integratieplan nodigt Taiwanezen eindelijk uit om te investeren in onroerend goed in de kustprovincie.

Korte- en langetermijndoelstellingen: Het aanmoedigingsproces voorafgaand aan de verkiezingen is gericht op het bevorderen van “ Grondslagen van de gemeenschappelijke publieke opinie ” via ” Onderling verbonden levenscirkels » Tussen de stad Xiamen, gelegen aan de zuidoostelijke kust van China, en het Taiwanese eiland Kinmen, of tussen Fuzhou, de hoofdstad van Fujian, en de Matsu-archipel.

De overwinning werd niet behaald, omdat de uitgestoken hand van China in botsing kwam met de grote manoeuvres van Chinese vliegtuigen en oorlogsschepen rond Taiwan.

READ  LONDEN: Een man die ervan wordt verdacht gewapend te zijn, is gearresteerd buiten Buckingham Palace

Lees ookChina organiseert manoeuvres rond Taiwan en geeft een “ernstige waarschuwing”