Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe trillingen schudden de regio van Marrakesh

Nieuwe trillingen schudden de regio van Marrakesh

Grote paniek Het koninkrijk Marokko. Sommige internetgebruikers die in de regio Marrakesh-Safi wonen, meldden donderdagochtend vroeg, minder dan een week na de aardbeving, trillingen. Gewelddadige aardbeving Waardoor bijna 3.000 doden vielen in het Hoge Atlasgebied. Volgens de site Myearthquakealerts.comDe grond schudde rond 05.50 uur met een kracht van 4,6 op de schaal van Richter.

Internetgebruikers meldden donderdagochtend aardbevingen in Marrakesh – screenshot

Bewoners voelden woensdagavond ook een naschok in het Imi Natala-gebied, 70 km ten zuidwesten van Marrakesh, waar een steen viel. Eén persoon raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis gebracht, aldus een AFP-team ter plaatse.

Verwachte reacties

Naschokken Grote aardbeving Vaak voorkomend, en in het geval van Marokko verwacht. Traditioneel zijn deze naschokken meestal van lage intensiteit. Het lijkt een beetje op een grote rubberen band waaraan is getrokken en een stuk ervan is afgescheurd. In geval dat Turkiye en SyriëBij een aardbeving afgelopen februari kwamen ruim 50.000 mensen om het leven, en er vond een tweede aardbeving plaats die leidde tot het instorten van ongeveer dertig gebouwen.

In de getroffen gebieden van Marokko hebben reddingswerkers hun inspanningen geïntensiveerd om verwoeste bergdorpen te helpen, maar de hoop op het vinden van overlevenden neemt zes dagen na de ramp af.

READ  De Hoge Raad staat sceptisch tegenover het plan van Biden om de studieschuld af te schrijven