Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een privéreis naar Rusland voor een voormalige Oostenrijkse minister en haar bruidsschat

Een privéreis naar Rusland voor een voormalige Oostenrijkse minister en haar bruidsschat

Karin Kneissl (links) haalde in 2018 de krantenkoppen toen ze de Russische president uitnodigde voor haar bruiloft terwijl ze verantwoordelijk was voor de Oostenrijkse diplomatie. Roland Schlager/AFP

Karin Kneissl probeerde zichzelf woensdag te rechtvaardigen door te zeggen: “Het was voor mij onmogelijk om in oorlogsomstandigheden met een vrachtwagen door Syrië te rijden.”

De voormalige Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, bekend van haar walsen met Vladimir Poetin in 2018, heeft zich in Rusland gevestigd nadat ze met haar pony’s een speciale vlucht had gemaakt, georganiseerd vanaf een Russische luchtmachtbasis in Syrië.

Karin Kneissl, tussen december 2017 en mei 2019 door extreemrechts benoemd tot lid van het ministerie van Buitenlandse Zaken, woont sinds 2022 in Libanon en besloot zich in Sint-Petersburg te vestigen om in juni de functie van hoofd van een nieuw universitair onderzoekscentrum op zich te nemen.

Van land tot land

Onderzoekssite De ingewijde Op dinsdag 12 september voelde ze zich vernederd door de reis die ze vorige week met haar pony’s maakte tussen de Hmeimim-basis in Syrië en de luchthaven van Sint-Petersburg. De 58-jarige oud-minister probeerde woensdag zijn standpunt te rechtvaardigen. “Het was voor mij onmogelijk om onder oorlogsomstandigheden met een vrachtwagen door Syrië te rijdenZe legde het uit aan Agence France-Presse. “Vanwege sancties zijn er geen vluchten of DHL (verzendservice).», legde ze later uit op het sociale netwerk kabelVerrassend genoeg, “Zijn stap wordt een politieke kwestie“.

Karin Kneissl haalde in 2018 de krantenkoppen toen ze de Russische president uitnodigde voor haar bruiloft terwijl ze de leiding had over de Oostenrijkse diplomatie. Mediakanalen in de buurt van het Kremlin publiceerden graag foto’s die zich over de hele wereld verspreidden van de bruid die danste met de Russische president, die ze met een diepe buiging behandelde.

Na het verlaten van de regering trad Karin Kneissl in 2021 toe tot de raad van bestuur van de Russische oliegigant Rosneft, een functie die ze in mei 2022 in Brussel verliet na de invasie van Oekraïne. Kneissl verhuisde in september 2020 naar Frankrijk en is zeer controversieel in haar land. Ze beweert dat ze gedwongen werd te vertrekken en zich tijdelijk in een klein dorpje in Libanon vestigde.

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

READ  Ruimte: NASA maakt een historische lancering