Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rookdekens boven Sydney, voorafgaand aan het intense brandseizoen

Rookdekens boven Sydney, voorafgaand aan het intense brandseizoen

Rook bedekt Sydney

Toegang tot diavoorstellingen (7)

Brandweerlieden hebben in de bosrijke buitenwijken van Sydney branden gesticht om de brandstofbelasting vóór het zomerseizoen te verminderen.

Rookgerelateerd BrandenDe branden, aangestoken door brandweerlieden voorafgaand aan wat naar verwachting een zwaar brandseizoen zal worden, drongen in de ochtend van 13 september de beroemde haven van Sydney binnen, de dichtstbevolkte stad van Australië. In de buitenwijken van Sydney woedden gecontroleerde branden en de luchtvervuiling in delen van de stad was vergelijkbaar met die in Peking of New Delhi.

Bewoners werd gevraagd de ramen te sluiten en zoveel mogelijk in hun huizen te blijven. De rook wordt veroorzaakt door branden die zijn aangestoken door brandweerlieden om de brandstoflading voorafgaand aan het zomerseizoen in de bosrijke buitenwijken van Sydney te verminderen.

30.000 hectare struiken verbranden

Ben Shepherd, een inspecteur bij de landelijke brandweer van New South Wales, zei dat sinds begin juli ongeveer 30.000 hectare bomen in de staat zijn afgebrand. “De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat na twee of drie zeer natte jaren de dreiging van bosbranden is teruggekeerd naar NSW“, zei hij tegen AFP.

De autoriteiten verwachtten dat het brandseizoen in Australië het meest intens zou zijn sinds de ‘Zwarte Zomer’ van 2019-2020, toen enorme, uit de hand gelopen branden uitbraken aan de oostkust van het enorme eilandcontinent. Sindsdien zijn de omstandigheden ongewoon nat geworden, waardoor bomen sneller zijn gaan groeien, waardoor de hoeveelheid potentiële brandstof voor branden is toegenomen.

Volgens het Australian National Bureau of Meteorology zal de Australische zomer naar verwachting “Warmer en droger dan gemiddeldHij bevestigde onlangs dat het land de warmste winter ooit heeft meegemaakt.

READ  De meeste parlementsleden van de oppositie werd de toegang tot het parlement ontzegd