Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Chef-kok Thierry Marx met een Michelin-ster leidt de restaurantrevolutie en vraagt ​​Elizabeth Bourne te spreken

Chef-kok Thierry Marx met een Michelin-ster leidt de restaurantrevolutie en vraagt ​​Elizabeth Bourne te spreken

“Op de maaltijdcheque staat ‘Restaurant.'” Thierry Marx Hij wil met zijn vuist op tafel slaan. De sterrenchef, voorzitter van de belangrijkste werkgeversvakbond in de hotel- en restaurantsector, Ume, verzoekt de premier hem “zo snel mogelijk” te ontvangen. Elisabeth BourneOndertussen overweegt Percy de mogelijkheid te bestendigen om voedselproducten in de supermarkt te kopen met maaltijdcheques.

De wet in 2022 introduceerde de mogelijkheid Om voedingsproducten aan te kopen met maaltijdcheques Niet onderworpen aan onmiddellijke consumptie (meel, pasta, rijst, eieren, vis, vlees, enz.) in supermarkten, een vrijstelling die op 31 december 2023 zou aflopen. Maar ondanks de verontwaardiging veroorzaakt door het einde van het regime , kondigde Percy zijn besluit aan om het in 2024 te willen verlengen of zelfs permanent te maken.

“Een tekort van 200 miljoen euro voor onze restauranteigenaren”

“Met haar verschuiving van het uitbreiden van het gebruik van maaltijdbonnen naar voedingsproducten, geeft de regering een zeer slecht signaal af aan onze beroepsgroep”, klaagde hij donderdag in een persbericht. “Deze titel moet een lunchprogramma blijven medewerkers Het bedrijf beschikt niet over een restaurant. “Het mag geen winkelwagentitel worden”, vervolgt de chef. Hij voegt eraan toe: “Ik vraag dat de premier mij zo snel mogelijk ontvangt om uitdrukking te geven aan ons gebrek aan begrip, ontevredenheid en verlangen naar een snelle terugkeer naar de situatie van vóór de wet van 2022.”

“In 2023 zal er een tekort zijn van 200 miljoen euro voor onze restauranthouders”, schat de chef-kok, terwijl hij eraan herinnert dat “de massadistributie in 2023 zijn marktaandeel van maaltijdcheques met meer dan 6% zag toenemen”, terwijl “het aandeel van de restaurants daalde. met 3%”. “Ik kan duidelijk de stemmen horen die het nut van dit adres, in tijden van inflatie, voor de dagelijkse boodschappen uitdrukken. Inflatie betreft alle Fransen. “De stijgende prijzen hebben ook gevolgen voor onze restauranthouders”, zegt Thierry Marx. Regering “Een voedselbon of voedselbon ontwerpen om de inflatie te bestrijden en de meest kansarmen te helpen.”

READ  Burgemeester zegt ongeveer 22 miljard euro om inflatie te compenseren