Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In het verlengde van de Figaro Group verdubbelt Gala magazine zijn ambities

In het verlengde van de Figaro Group verdubbelt Gala magazine zijn ambities

De overname van het wekelijkse celebritymagazine zal vóór eind november effectief zijn.

Eind 2023 verwelkomt de Figaro Group de Franse president van het Press Magazine. Het heeft zojuist het weekblad overgenomen van Vivendi en dochteronderneming Prisma Media Duur dat zich de afgelopen decennia heeft gevestigd als een autoriteit op het gebied van de journalistiek van beroemdheden en een krachtige digitale speler in Europa is geworden. “Het was een geweldige kans voor onze groep om zijn economisch model verder te transformeren, door een sterk geïntegreerd, digitaal referentiemagazine te integreren met onze andere titels. Het heeft een sterke dynamiek in de actualiteit, zelfs buiten de basis. Commentaar Mark Foyle, algemeen directeur van Figaro Group. De Europese Commissie heeft woensdag haar goedkeuring verleend aan de operatie en de overname zal vóór eind november van kracht worden.

In slechts drie jaar tijd Duur Het eigendom zal twee keer van eigenaar wisselen: eind 2021 gaat het van de handen van Bertelsmann naar de handen van Vivendi en vandaag naar de Figaro Groep. “Het feit dat Gala’s komst naar de Figaro-collectie plaatsvindt in het jaar van het dertigjarig jubileum van het tijdschrift belooft veel goeds.” Matthias Gürtler, hoofdredacteur van het tijdschrift, verheugt zich Duur. ” De kracht van de Figaro Group zal ons helpen onze doelstellingen van constante groei en innovatie te bereiken », beaamt de journalist die al bijna vijftien jaar in het partijhuis zit.

60 journalisten uitDuur (op een totaal van 70 medewerkers), verdeeld over print, website en videoservice, kozen er allemaal voor om het avontuur voort te zetten. De komende maanden zijn ze van plan zich samen met andere medewerkers van de Figaro Group in Parijs, Rue de l’Abbe-Grault, te vestigen.

READ  Om het vervoer koolstofarm te maken, is de "auto van het volk", zowel klein als elektrisch, het middelpunt van de discussie geweest

Ruime ervaring met sociale medianetwerken

“De redactionele lijn van Gala is om het verhaal te vertellen en de persoon voorbij het personage te laten zien » ,Matthias Gürtler legt het uit. ” Door de natuurlijke momenten van beroemdheden buiten fotoshoots vast te leggen, of het nu filmsterren, modesterren of de meest klassieke muziek zijn, maar de laatste jaren ook steeds meer politici en atleten.Hij specificeert.

Met integratie Duur De Figaro Group zal vooral profiteren van de geweldige ervaring van de titel op sociale netwerken, terwijl het merk meer dan 9,4 miljoen abonnees heeft op TikTok (waarvan 60% in het buitenland gevestigd is). Daarmee is het het eerste Europese media-account op de meest gedownloade app ter wereld, en het vierde ter wereld, na MTV en vóór Vogue. ” Gala met TikTok heeft sinds de pandemie CNN-magie kunnen creëren en een vorm van identiteit kunnen vinden, in een context waarin beroemdheden zichzelf steeds meer onder de aandacht brengen op sociale netwerken, meent Matthias Görtler. Tegenwoordig zien we onszelf als een driewegtussenpersoon tussen print, web en video sociale netwerken .»

“Er zijn niet veel tijdschriften die erin zijn geslaagd hun model te veranderen om doelgroepen in alle media te bereiken.” Marc Feuillée gelooft van zijn kant. Weg van het beroemdheidsaspect, de redactionele presentatie van Duur Bovendien is deze op vrouwen gerichte sector (mode, beauty en lifestyle) een strategische sector voor de Figaro Group, die de algemene positionering al in haar portefeuille heeft opgenomen Damesblad En de onderscheidende journalistieke titel Mevrouw Figaro . Door deze drie merken te combineren zal de Figaro-collectie 14,6 miljoen vrouwen bereiken, oftewel 52% van de vrouwelijke bevolking in Frankrijk.

READ  "Ik zag de grenzen van het straatverbod om mijn zonen niet te straffen en besprak ze de hele tijd."

Gala is winstgevend en haalt in 2022 de helft van zijn omzet van € 40 miljoen uit advertenties

Van achter de schermen van de modeshow van Pharrell Williams voor luxemerk Louis Vuitton in Pont Neuf tot de capriolen van de Ballon d’Or, inclusief het diner dat president Emmanuel Macron een paar weken geleden organiseerde voor Charles III in het Paleis van Versailles, teams DuurOveral. ” De eerste influencers van het magazine zijn uiteindelijk onze eigen journalisten in het veld », Slips van de redactiedirecteur. Betaalde distributie in FrankrijkDuur Het aantal exemplaren bedraagt ​​123.123 exemplaren per week, waaronder ongeveer 20.000 abonnees van het glossy papieren tijdschrift, volgens de laatste gegevens van het Bureau. “Een digitaal abonnement zou gewoon een pluspunt kunnen zijn voor Gala, dat een sterke focus heeft op publiek (meer dan 1,1 miljoen dagelijkse lezers, noot van de redactie) en gratis inhoud“, specificeert Matthias Gürtler. Elk jaar publiceert de redactie tijdens het filmfestival van Cannes ookCroisette-feestjeHet is een dagblad van 96 pagina’s in het Frans en het Engels, dat in 15.000 exemplaren wordt verspreid in de grote hotels, restaurants en kassa’s aan de Croisette, dankzij een dertigtal reclamepartners.

winstgevend,DuurIn 2022 haalde het de helft van zijn omzet van € 40 miljoen uit advertenties. Na de integratieperiode richtten Le Groupe Figaro enDuurWe zullen kijken naar de verschillende natuurlijke economische en redactionele synergieën die de komende maanden zullen worden geïmplementeerd, rond een gezamenlijk advertentienetwerk, lezersgroepen, gezamenlijke promoties, Nieuwsbrieven Of boek zelfs tickets voor evenementen…Vanaf het voorjaar van 2024 gaan we verder met innoveren. Met de wens om Gala op te nemen in de redactionele eisen van de Figaro Collectie“, besluit Matthias Gürtler.

READ  Tesla's nieuwe megafabriek opent in Texas, Elon Musk - 04/08/2022 om 01:10

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >