Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Chaos in de Verenigde Staten, minstens 44 doden in New York en omgeving

Minstens 44 mensen stierven in en rond New York City, geteisterd door stortregens en historische plotselinge overstromingen van woensdagavond tot en met donderdag, volgens een nieuwe, steeds veranderende tol donderdagmiddag.

In grote Amerikaanse economische en culturele steden heeft de politie minstens 13 doden geteld, waaronder velen die waarschijnlijk vastzaten en verdronken zijn in kelders, primitieve, soms onhygiënische woningen aan de voet van gebouwen in Manhattan, Queens of Brooklyn.

Maar de ergste tol was voor New Jersey, een staat tegenover New York, waar ‘ten minste 23 mensen het leven lieten’, zei gouverneur Phil Murphy. De meeste slachtoffers waren verrast, zei de functionaris, kwamen vast te zitten in hun auto en zijn mogelijk verdronken.

Verschillende video’s van ondergelopen straten

Er is zware regen gevallen in de economische en culturele hoofdstad van de Verenigde Staten, aangezien de National Weather Service (NWS) verschillende video’s heeft getweet van ondergelopen straten in de stadsdelen Brooklyn en Queens, waardoor het verkeer onmogelijk wordt. Informeer NYC heeft aangekondigd dat veel wegen zijn afgesneden.

“Zoek nu dekking. Rondvliegend puin zal gevaarlijk zijn voor degenen die niet in onderdak zijn”, tweette Notify NYC, het noodcommunicatieprogramma van New York City.

De gouverneur van New York, Kathy Hochhol, heeft van woensdagavond tot en met donderdag de noodtoestand uitgeroepen vanwege de massale overstromingen veroorzaakt door de passage van de overblijfselen van orkaan Ida. “Ik roep de noodtoestand uit om de New Yorkers die getroffen zijn door de storm van vanavond te helpen”, zei mevrouw Hochhol op Twitter.

READ  Video. Spanje: de brand die Catalonië sinds vrijdag overspoelt "gestabiliseerd" volgens brandweerlieden, 415 hectare rook

De orkaan Ida, die tot een post-tropische orkaan was neergedaald, stortte in zijn kielzog stortregens en veroorzaakte wijdverbreide overstromingen aan de oostkust van de Verenigde Staten.