Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nieuw-Caledonië is vaccinatie tegen Covid-19 verplicht voor alle volwassenen, inclusief toeristen

Vaccinatie tegen Covid-19 wordt verplicht voor alle volwassenen in Nieuw-Caledonië, terwijl tot nu toe slechts 30% van de bevolking van het gebied volledig is ingeënt. In totaal, 44,6 miljoen mensen zijn volledig gevaccineerd Tegen Covid-19 in Frankrijk, dat 66,5% van de bevolking vertegenwoordigt.

Deze verbintenis, die op vrijdag 3 september unaniem werd aangenomen door het Congres van Nieuw-Caledonië, zal ook gelden voor alle reizigers die naar de archipel willen gaan, een zeldzame regio van de wereld die vrij blijft van Covid-19. Niet toepassen op minderjarigen of mensen met medische contra-indicaties.

Deze maatregel is onderwerp van brede politieke consensus in Nieuw-Caledonië. Het zou de vaccinatie moeten stimuleren.

Covid-19 vaccinatie: Volg de voortgang van de campagne over de hele wereld

De autoriteiten maken zich zorgen over de mogelijke opkomst van het virus, dat zij zeer waarschijnlijk achten vanwege de hoge infectie van de delta-variant van SARS-CoV-2, ondanks de strikte quarantainevoorwaarden die worden opgelegd aan degenen die het grondgebied mogen betreden. De lage vaccinatiegraad heeft ook de wens van de regering om de grens op 31 december te heropenen, gefrustreerd.

Experts zijn van mening dat een vaccinatiegraad van slechts 60% kan voorkomen dat het gezondheidssysteem instort in het geval van een pandemie. Het gebrek aan gespecialiseerd personeel is schrijnend in Nieuw-Caledonië, met name vanwege de beperkingen op de toegang tot het grondgebied die in maart 2020 zijn opgelegd vanwege de gezondheidscrisis.

De tekst die op vrijdag is gestemd, voorziet momenteel niet in sancties voor degenen die weigeren zich te laten vaccineren. Aan de andere kant zal een boete van 175.000 Pacific francs (€ 1.475) worden opgelegd aan mensen die een beroep uitoefenen dat als risicovol wordt beschouwd (luchthavenagenten, gezondheidswerkers, enz.) Die niet vóór 31 december zijn ingeënt. “Maar als we zien dat dit niet genoeg is, zullen we ook sancties opleggen aan het grote publiek.”zei Melakulu Tocumuli, voorzitter van het Permanent Comité van de Conferentie.

READ  Het grootste park van het land verwijderd van de lijst van werelderfgoed in gevaar

Onze selectie van artikelen over Covid-19-vaccins

De wereld met AFP