Champions Cup – Leinster brak bijna tegen Northampton, maar bereikte de finale

Leinster versloeg Northampton (20-17) met meer moeite dan verwacht. De Ieren gaan door naar de finale van de European Champions Cup en wachten op de winnaar van Toulouse-Harlequins.

Leinster profiteerde van een lange, hardnekkige verdediging om de Engelsen, die de hele wedstrijd erg chaotisch waren, een logische nederlaag toe te brengen. Northampton’s late wake-up was te laat om de prestatie in Croke Park te verwezenlijken.

Het duurde elf minuten voordat de wedstrijd tot rust kwam na een reeks balverlies aan beide kanten. Leinster zette vervolgens snel het hoofd van Northampton onder water dankzij het in Nieuw-Zeeland geboren duo Louie Gibson-Park. De Ierse negen speelde snel een penalty op 5 meter van de doellijn om zijn vleugelspeler naar binnen te sturen voor de eerste try van de wedstrijd. Vervolgens slaagde de helft er in de 15e minuut in om een ​​schot van Doris te krijgen dat terug in het doel belandde. De bal belandde in de armen van Louis, die hem zonder de minste tegenstand wist te regelen. 12-0 voor Leinster na een kwartier spelen.

Eenzijdige eerste periode

De Saints probeerden snel het hoofd omhoog te krijgen, maar hun aanval werd stelselmatig verijdeld door talloze handsballen (9 aanvallers in 25 minuten). Byrne vergrootte na een half uur spelen de Ierse voorsprong uit een strafschop, 15-0. Maar Northampton wist dankzij de laars van Smith hun eerste punten te scoren net voordat de sirene klonk. Het was echter moeilijk te geloven dat de Engelsen tijdens de rust door waren gegaan, gezien de superioriteit van Leinster in alle fasen van de wedstrijd.

READ  TOP 14 - Montpellier houdt van Aimee Giral, Pau onbegaanbaar... De cijfers die u moet weten vóór de 7e

Een spannend einde van de wedstrijd

De Engelsen misten de consistentie om Leinster omver te werpen. De hattrick van James Lowe zodra hij terugkeerde uit de kleedkamer zorgde ervoor dat zijn team een ​​goede voorsprong kon nemen: 20 tegen 3 in de 43e minuut. Maar Burns slechte dag tegen de palen en drie missers vanavond zorgden ervoor dat Northampton door kon gaan geloof in de overwinning. De jonge vleugelspeler Hendi maakte die hoop in de 58e minuut werkelijkheid. Het trapspel werd foutief gemaakt door twee Leinster-spelers, en Hendi maakte van de gelegenheid gebruik om de bal terug te winnen en de eerste poging van zijn ploeg gelijk te maken. Smith bekeerde zich van 20 naar 10 in de 59e over.

Vervolgens probeerde Leinster aanvallend niet veel meer. Gibson-Park en Lowe vergrootten hun kansen om Saints onder druk te zetten, maar hun vleugelverdedigers waren feilloos in deze situaties. Het magnifieke Croke Park-stadion wankelde na de tweede poging van Northampton in de 74e minuut. Seabrook’s volgende duik ging naar de corner na een strafschop voor handbal uit zijn set, 20 tegen 17. Maar een strafschop van 79 minuten tegen Mayanavanua omdat hij de bal niet losliet. de grond stopte de aanval die Saints won. De Ieren scoorden slim in de laatste minuut en zorgden voor een derde opeenvolgende European Champions Cup-finale. Ze zullen proberen een vijfde titel te behalen in deze competitie die hen sinds 2018 ternauwernood is ontgaan.