Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Centristische senatoren hebben beroep aangetekend tegen een decreet waarbij 10 miljard euro aan leningen wordt geannuleerd

Centristische senatoren hebben beroep aangetekend tegen een decreet waarbij 10 miljard euro aan leningen wordt geannuleerd

Vier senatoren uit het centristische Unieblok hebben bij de Raad van State beroep aangetekend tegen het decreet waarbij de regering in februari leningen ter waarde van 10 miljard euro opzegde.

Vier senatoren uit het centristische Unieblok hebben bij de Raad van State beroep aangetekend tegen het decreet waarbij de regering afgelopen februari leningen ter waarde van 10 miljard euro heeft opgezegd, een aanpak die naar hun mening ‘een teken van begrotingsonoprechtheid’ vertegenwoordigt.

“De annulering van de kredieten van het betwiste decreet lijkt de grote lijnen van het begrotingssaldo te wijzigen en om deze reden moet het decreet worden geannuleerd”, schreven de aanvragers aan de Raad van State in een beroep dat AFP kon indienen. naar Shawar.

“De combinatie van onuitgesproken woorden en het omzeilen van het Parlement over een kwestie die het grondwettelijk is toegewezen, is volkomen onaanvaardbaar”, schreven de senatoren Nathalie Goulet (OR), Michel Canivet (Finistère), Vincent Delahaye (Essonne) en Hervé Maury (OR). zitten binnen de centristische Union-groep.

‘Het democratische proces omzeilen’

Deze parlementariërs zeggen ook: “Het intrekken van kredieten per decreet, vooral wanneer dit kort na de goedkeuring van de Financiënwet gebeurt, kan worden gezien als een omzeiling van het democratische proces.”

De regering kondigde enkele weken na de goedkeuring van de begroting 2024 bij decreet de voorziening van 10 miljard euro aan, waarbij zij de verslechtering van de inkomsten constateerde.

Het bestuur heeft al aangekondigd dit jaar een extra besparing van 10 miljard euro te willen realiseren, en verwacht 20 miljard euro te besparen op de begroting 2025 die dit najaar in de Tweede Kamer wordt besproken.

READ  Veel van de zenders die door Canal+ worden gedistribueerd, zullen uiteindelijk worden opgenomen in de Freebox Delta- en Revolution-shows

Meest gelezen