Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een vrouw uit Nice lijdt aan verlamming van de gezichts- en slikspieren en is op sterven na injectie met Botox in de nek

Een vrouw uit Nice lijdt aan verlamming van de gezichts- en slikspieren en is op sterven na injectie met Botox in de nek

Als we haar in haar ziekenhuiskamer aantreffen, Sophie (Op verzoek van het slachtoffer werd de voornaam gewijzigd om haar anonimiteit te bewaren) Hij heeft moeite om ons te begroeten.

Bijna afasie, nog steeds geconfronteerd Grote moeite met slikken, en wordt gevoed via een maagsondeVeertigjarige uit de Rivièra, moeder van twee jonge kinderen, kwam van heel ver weg. Alleen al haar droevige gezicht vertelde over de vreselijke beproevingen die ze zojuist had doorgemaakt, en alles wat ze nog moest doorstaan ​​voordat ze weer gezond werd.

Drie dagen na de injectie zakt ze in elkaar en dreigt te stikken

Dit is gezondheid dat het Valse injector Waardoor hij het verloor Bijna drie weken geleden. Afgelopen 4 april om precies te zijn. Die dag maakte Sophie een afspraak in een appartement in Nice met deze vrouw die zichzelf presenteerde als een gekwalificeerde specialist in esthetische geneeskunde, en die ook prijzen vroeg die minstens gelijkwaardig waren aan die van artsen. Sophie heeft er alle vertrouwen in; Ze wendde zich er eigenlijk toe nadat haar haarstylist en andere kennissen haar talenten hadden geprezen. De berichten die de ‘specialist’ op sociale mediasites, met name Instagram, publiceerde, overtuigden haar uiteindelijk.

Dit is 4 april Sophie zou “profiteren” van Botox-injecties in haar gezicht en nek, en meer precies in verticale touwen (“platte touwen” of “kalkoen” halzen). Drie dagen gingen voorbij zonder enig waarschuwingssignaal. En toen, op een avond, terwijl ze kauwgom kauwde, Sophie dreigt te stikken. Al snel kon ze geen voedsel meer doorslikken, en haar twee kinderen van zes en acht jaar zagen de tragedie zich vol angst ontvouwen. Sophie's man brengt haar naar de eerste hulp van het Pasteur Ziekenhuis.

READ  Darkside vermenigvuldigt cyberaanvallen

Er bestaat geen tegengif voor deze verlamming die het strottenhoofd en de keelholte aantast

Dankzij het klinische interview kunnen artsen meteen aan de slag Er bestaat een verband tussen de injectie en de verlamming die zich geleidelijk uitbreidt naar het gezicht en de keel (het ademhalingsorgaan ter hoogte van de keel) en de keelholte (waardoor voedsel tijdens de slikfase van de mond naar de slokdarm gaat).

Oor-, neus- en keelspecialisten worden aan haar bed geroepen, terwijl Sophie moeite heeft met ademhalen. Ze zijn erg bezorgd.

Een stagiair probeert contact op te nemen met de persoon die de injectie heeft toegediend om informatie over het gif te verkrijgen. Radiostilte. Hoewel er geen tegengif was, konden ze Sophie gewoon onder observatie houden, haar via een maagsonde voeden en zich voorbereiden op een tracheotomie (een opening in de luchtpijp) voor het geval haar ademhalingsaandoening verslechterde. Zullen Botox-injecties de keel volledig verlammen?

Het “nep-injectie”-schandaal.

illegale injecties (FDoor injectie) In de esthetische geneeskunde roept het levendige controverses op; Hoewel de procedures veilig moeten zijn en moeten worden uitgevoerd door gekwalificeerde specialisten, chirurgen of cosmetisch artsen, worden veel mensen het slachtoffer van wanpraktijken nadat ze op sociale media zijn ‘gestoken’. meerdere Valse injecties Zij werden in Frankrijk veroordeeld wegens het illegaal beoefenen van de geneeskunde.

Een klacht ingediend wegens illegale uitoefening van het medische beroep

Eindelijk zal Sophie de noodlottige mijlpaal van 10 dagen overschrijden. Maar hoe lang zal ze via een maagsonde gevoed moeten worden? Wanneer kan ze weer spreken? Drie weken, drie maanden? Artsen weten niet hoe ze deze vragen moeten beantwoorden, die Sophie net zo kwellen als haar man en kinderen, vanwege het gebrek aan informatie over haar. Botulinumtoxine dat werd geïnjecteerd Op het gezicht en de nek van de jonge vrouw.

READ  Lyon. Het SNCF-station Part-Dieu, overvol, werd dringend geëvacueerd

Tegenwoordig kunnen ze alleen Sophie vergezellen. “Voelt het een beetje beter?”“, vraagt ​​professor Laurent Castelo, KNO-arts bij de IUFC waar ze wordt opgenomen in het ziekenhuis. Je moet goed luisteren om Sophie's antwoorden te horen. “Ja”fluistert de jonge vrouw. “Hoe zit het met slikken?” “Het voorkomt…”Ze ademt uit voordat ze in het bekken spuugt dat ze onder haar gezicht houdt. “Als je slikt, kan de slokdarm niet opengaan en in de longen terechtkomen. Daarom wordt je via een maagsonde gevoed.”De chirurg geeft commentaar.

Sophie zal die dag de FIFA kunnen verlaten, Het verzorgen van ziekenhuisopnames aan huis. Het echtpaar spande de rechtszaak aan via hun advocaat, Kim Camus. De Raad van het Artsengilde van de Maritieme Alpen sloot zich aan bij de illegale beoefening van de geneeskunde.