Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Cecil Hernandez uit de Olympische Spelen van 2022 in Peking?

Cecil Hernandez, 47, gelicentieerd in Ski Club des Angles 66, kan worden gediskwalificeerd voor haar derde deelname aan de Paralympische Winterspelen, die gehouden worden in Peking 2022. In kwestie heeft het Internationaal Paralympisch Comité zijn handicapcategorie weggelaten. De Franse Handsportfederatie nam, met de steun van de CPSF (Frans Paralympisch Comité voor Sport), de zaak over. De Catalaan is nog steeds optimistisch en doet mee aan de WK-etappes en bereidt zich in januari 2022 voor op de Wereldkampioenschappen in Lillehammer, Noorwegen.

Waar ben je ter voorbereiding op de Winterspelen in Peking?
Tot nu toe ben ik niet geselecteerd omdat mijn categorie is verwijderd. Maar de Franse Handbalfederatie, met de steun van het CPSF (Comité Paralymùpique du Sport Français), vroeg me om in een andere klasse te kunnen lopen met meisjes met een minder belangrijke handicap. Het plotseling verwijderen van mijn klas (LL1) is volkomen oneerlijk. Administratief in handen van advocaten. Op het gebied van sport heeft onze federatie aanzienlijke middelen ingezet. Sinds 4 juni hebben we heel wat dagen in de sneeuw doorgebracht. Daar, ik kwam net terug (Noot van de redactie: woensdag 1 december 2021) Uit Nederland, waar ik het WK-seizoen begon met twee overwinningen tegen mijn grote Amerikaanse rivalen. Ik vertrek op zaterdag 4 december 2021 in Finland voor een nieuwe etappe van het WK op mijn favoriete baan. Persoonlijk beschouw ik mezelf alsof er niets is gebeurd. Mijn coaches hebben dingen geregeld voor de korte termijn (het WK), de middellange termijn (het WK) en de lange termijn (de Paralympische Spelen). Frankrijk heeft zijn keuze voor Peking niet stopgezet, maar zal dat wel doen na het WK. En voorlopig laat ik de autoriteiten het probleem beheren. Het embleem van Coubertin is verouderd. Het belangrijkste is om de beste atleten in de games te verzamelen. Het belangrijkste is om niet mee te doen.

READ  Belgen in het buitenland - Denayer werd beledigd door Rennes, nam deel aan derby van Milaan tussen AC en Inter

“Tot nu toe speel ik geen games omdat mijn categorie is verwijderd”

Kan de gezondheidscrisis, die nog niet voorbij is, de kalenders door elkaar schudden?
Ja echt. In Nederland had hij het de dag voor de wedstrijd nog over het afgelasten van de race. In Oostenrijk is de test na 15 dagen in behandeling. Het WK wordt gehouden van 7 tot en met 21 januari 2022 in Lillehammer, Noorwegen. Voor het eerst in de geschiedenis van de wintersport zullen de wereldkampioenschappen op hetzelfde moment en op dezelfde plaats langlaufen, alpineskiën en snowboarden samenbrengen. De Paralympische Spelen in Peking worden gehouden van 4 tot 13 maart en we weten dat ze achter gesloten deuren zullen plaatsvinden.

Als een voormalig president van de republiek die er alleen maar aan dacht (president zijn) elke dag tijdens het scheren, zit Beijing in je hoofd ondanks de onzekerheid die aan de oppervlakte hangt?
Ik denk alleen aan Peking. Sinds ik in 2018 de zilveren medaille pakte op het ijs in Pyeongchang, denk ik altijd aan Peking 2022. Uiteraard wordt goud mijn doel. Ik eet, ik slaap, mijn hele leven draait om deze Olympische ontmoeting die mijn derde zal zijn na Sochi (2014) en Pyeongchang (2018). Mijn ergste tegenstander ben ik, de motivatie, mijn training, alles wat ik in de mand zou hebben gestopt om te slagen. Mijn pad is te allen tijde gemaakt van strijd, tot op zekere hoogte geweldig. Daar is de keuze moeilijk. Maar het WK in januari 2022 is nu al een grote deadline voor iedereen na de afgelasting van vorig jaar.

READ  Frankrijk vervolgt zijn duidelijke tour tegen Duitsland

LL1, wat betekent dat?

Parasnowboarden wordt alleen beoefend door personen met een lichamelijke handicap. De categorie SB-LL1 bestaat uit atleten met een ernstige handicap aan één been (bv. heupamputatie) of met een significante handicap aan beide benen (spasticiteit, spierzwakte, enz.).
Een handicap heeft een directe invloed op hun evenwicht en controle over hun surfen.