Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Cash, absoluut, gratis”: politiek journaliste Letitia Krupa sterft op 48-jarige leeftijd

“Cash, absoluut, gratis”: politiek journaliste Letitia Krupa sterft op 48-jarige leeftijd

Journaliste Laetitia Krupa stopte in januari 2023 om gezondheidsredenen met uitzenden. Ze stierf medio maart 2024.

Laetitia Krupa is om gezondheidsredenen een paar maanden afwezig geweest bij France Info en de Openbare Senaat.

France Info vernam op woensdag 20 maart 2024 dat de journalist op 48-jarige leeftijd overleed. Ze begon haar journalistieke carrière als correspondent voor Radio France en stapte vervolgens over naar de televisie (iTélé, Canal +, France Télévisions, franceinfo of Public Council).

De familie Médias le Mag is in rouw.
Met grote droefheid melden wij het overlijden van Letitia Krupa.
Zijn energie, zijn lach, zijn zonnige aanwezigheid, zijn vrijgevochten toon, zijn vasthoudendheid en zijn liefde voor het vak waren van onschatbare waarde voor de journalistiek waar wij voor staan. 1/2 pic.twitter.com/JrFiENnoD6

-jarabrod (@jarabrod) 20 maart 2024

“Dit overkomt niet alleen andere mensen.”

In januari 2023 kondigde ze aan dat ze om gezondheidsredenen uit de ether zou stappen. “Dit overkomt niet alleen andere mensen.”Ze schreef vervolgens op haar Instagram-account.

In april 2023 kondigde ze haar herstel aan: “Ik ben over de finish gekomen en voel me geweldig. Tot over een paar (korte) weken op de post en op de schermen. Ik kan niet wachten.”

“Zeer geweldige vakman”

Direct nadat zijn overlijden bekend werd gemaakt, verdubbelden woensdagavond de condoleances op sociale media van professionals. Journalist Thomas Hughes herinnert zich dit onder vermelding van Parijse Van een journalist “Contant, absoluut, gratis.”.

Het werd ook gedeeld door de nieuwsdirecteur van Radio France, Jean-Philippe Bailly “extreem verdriet” En hij ontving het “Zijn dynamiek in de nieuwsdienst, zijn nieuwstalent en gevoel voor humor staan ​​ten dienste van iedereen.”geciteerd Frankrijk informatie.

READ  Bruno wint nog steeds een wereldrecord

Christopher Baldelli, voorzitter van de Algemene Senaat, verwelkomt “Een zeer professionele en journaliste die zeer toegewijd is aan haar werk om mensen te helpen de wereld en haar problemen te begrijpen, zonder zeer grote menselijke kwaliteiten te vergeten.”