Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vannes LGBTQIA+ bar: 150 mensen rouwen om Stefan, 'groot hart'

Vannes LGBTQIA+ bar: 150 mensen rouwen om Stefan, 'groot hart'

Hij was een steunpilaar en pionier van de LGBTQIA+-gemeenschap (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, queer, intersekse, aseksueel en andere identiteiten) in Van. Woensdag brachten 150 mensen hulde aan Stephane Le Genique, die dit weekend overleed. In 2003 startte hij de enige LGBTQIA+-bar van de stad, In Another World. Een stille menigte vormde zich uit zijn stamgasten die zijn vrienden op de stoep werden. Sommigen lieten bloemen en kaarsen achter en schreven hem een ​​bericht op het raam van de pub. “Ik ben gisteren 28 jaar geworden en heb hier, in een andere wereld, mijn 18e verjaardag gevierd”, legt Anne Swazig in tranen uit. “Hij was een man met een groot hart en had altijd het juiste woord om hem te troosten.” Een uur later haalde ik de luidspreker tevoorschijn om het nummer van Celine Dion af te spelen dat Stefan inspireerde om zijn bar de naam ‘In Another World’ te geven. Op de drempel van de bar beschrijft Steve, sinds 2003 een “zeer goede vriend” van Stephane Le Genique, hem als “een geweldig persoon die voor velen de rol van psychiater speelde. Hij had altijd een kleine bijnaam voor iedereen. Voor mij had hij was 'mijn kleine konijntje.'” Een andere vriendin, Sandra, brengt hulde. , met Stefans open geest: “Ongeacht zijn seksuele geaardheid verwelkomde hij iedereen op dezelfde manier, ook hetero's. “Er was geen oordeel.”

Anne Souasig, barmevrouw, schrijft op haar raam een ​​eerbetoon aan Stephane Le Genique. (Le Telegram/Caroline Lafarge)

Misschien is de tape in beslag genomen?

Er was een feest – zomeravonden waarop hij de vloer van zijn bar met zand vulde, ‘en ook filmavonden’, herinnert een andere vriend zich. Hij sensibiliseerde zijn cliënten en stelde voor dat ze zich zouden laten testen door het team van assistenten boven in zijn appartement. “Er is geen andere plek in Van, er is geen alternatief”, zegt Ludivine Beaupart van de LGBTQIA+ vereniging Liberty Max, wiens hoofdkantoor in deze bar zat. “We gaan met zijn familie kijken of we de bar draaiende kunnen houden”, zegt Steve. “Ik wil het niet sluiten, ik wil dat het in goede handen is.” Zaterdag staat om 16.00 uur een nieuw tribute-feest gepland voor de bar.

READ  Ines Rij huilt in ‘DALS’ en wordt geconfronteerd met de komst van de ‘mysterieuze danseres’
Ruim 150 mensen stonden langs de stoep voor een film
Ruim 150 mensen stonden langs de stoep voor 'In Another World'. (Le Telegram/Caroline Lafarge)
Stéphane Le Guennec creëerde in 2003 de enige LGBTQIA+-bar in Vannes.
Stephane Le Guennec, richtte in 2003 de enige LGBTQIA+-bar in Vannes op. (Le Télégramme/Caroline Lafargue)