Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Carrefour Frankrijk moet het aftreden van zijn president opvangen

Carrefour Frankrijk moet het aftreden van zijn president opvangen

De CEO van de Carrefour Group Frankrijk sinds juni 2020, Rami Betia, kondigde zijn vertrek aan. Pascal Guyot/AFP

Sinds 2020 is de uitvoerend directeur van de groep, Rami Betia, erin geslaagd de Franse Carrefour-hypermarkt opnieuw te lanceren. Hij heeft zojuist zijn post verlaten.

Een zware klap voor Carrefour. En de distributeur kondigde donderdagavond het plotselinge vertrek aan van een van zijn belangrijkste leiders, Rami Betia, sinds juni 2020 uitvoerend directeur van de groep in Frankrijk en de belangrijkste architect van het herstel van zijn hypermarkten, die het al jaren moeilijk hebben. Hij sloot zich in 1994 aan bij de groep nadat hij ESC Compiègne had verlaten en nam vervolgens ontslag “zich wijden aan een nieuw professioneel project in het buitenland”.

Hij wordt maandag vervangen door Alexandre de Palmas, het huidige hoofd van Carrefour Spanje. Op het hoofdkantoor van de groep in Massy is melding gemaakt van de selectie van het nieuwe hoofd van de belangrijkste dochteronderneming “gids”, Benadrukkend dat de nieuwe leider van Carrefour Frankrijk, net als zijn voorganger, voortkomt uit de constellatie van talenten die ontstond onder Alexandre Bompard, CEO van Carrefour sinds 2017. Alexandre de Palmas moet ook de prioriteiten van de CEO voor de komende drie jaar opvolgen : ontwikkeling van franchise en nabijheid, bundeling van aankopen, enz.

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 58% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items onmiddellijk.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Maserati Grecale uitgesteld wegens tekort