Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

L’Equipe verlaat Canal+ en verliest 200.000 digitale abonnees

L’Equipe verlaat Canal+ en verliest 200.000 digitale abonnees

Canal+ Sport zal niet langer elke dag de inhoud van de belangrijkste Franse sportkanalen uitzenden omdat hun inhoud “niet langer beperkt is tot sport”, aldus directeur Laurent Prudhomme.

De algemeen directeur legde uit dat abonnees van Canal + Sport sinds vrijdag geen toegang meer hadden tot de digitale inhoud van het team, nadat laatstgenoemde de samenwerking met de gecodeerde zender had stopgezet, die niet langer winstgevend genoeg was, ondanks het verlies van 200.000 digitale abonnees. Laurent Prudhomme in Les Échos op vrijdag.

Na gesprekken met Canal+ hebben we besloten de opname van de digitale inhoud van L’Équipe in het Canal+ Sport-aanbod te beëindigen.zei het hoofd van de Sports Media Group, verwijzend naar het besluit dat de gecodeerde zender eind juli vorig jaar aan zijn klanten bekendmaakte. “Dit distributiesysteem werd gerechtvaardigd door opname toen we nog een eenvoudige sportinformatiesite warenLaurent Prudhomme geschat.We zijn een echt digitaal platform geworden met diverse inhoud” En “De inkomsten per abonnee die we uit deze overeenkomst haalden, zijn niet langer voldoende om inkomsten te genereren met onze investering in deze inhoud met toegevoegde waardebevestigd.

De ‘waarde, niet volume’-strategie.

Door een dergelijke keuze te maken verliest het team ongeveer 200.000 digitale abonnees en daalt daarmee zijn vloot naar 150.000, volgens cijfers gepubliceerd door Les Echos en bevestigd door de sportmediagroep AFP. Maar “We evolueren naar een strategie van waarde, niet van volumeLaurent Prudhomme rechtvaardigt. De groep, die zich eind augustus 2022 al terugtrok uit de digitale kiosk van Cafeyn, geeft de distributie door derden niet op. En zo blijft het teamHet wordt gedistribueerd in het Bouygues Telecom-sportpakket (sinds medio 2022) en kan morgen door andere operators worden gedistribueerdSelecteer echo.

READ  Aanbevelingen van analisten: L'Oréal, Teleperformance, BNP Paribas

En met hogere bedrijfsopbrengsten in 2022 (6,4 miljoen euro vergeleken met 4,1 miljoen euro in 2021) wil de mediagroep profiteren van een jaar dat bijzonder rijk is aan sportevenementen, waarmee vanaf volgende week de Rugby World Cup in Frankrijk wordt geopend. . Volgens de Alliance of Journalists and Media Personalities (ACPM) bedroeg de krantenverkoop van L’Equipe in 2022 meer dan 215.000 exemplaren per dag, een stijging van 0,6% ten opzichte van 2021. De groep claimt ook 2,5 miljoen unieke bezoekers per dag op zijn digitale platform.