Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Carnaval in Rio is terug

Carnaval in Rio is terug

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In Brazilië worden de uitdagingen van Lula in de Republiek afgebroken

In 2021 rouwen zo’n 215 miljoen Brazilianen om een ​​carnaval dat deel uitmaakt van het DNA van een heel volk: de editie ging niet door vanwege de Covid-19-epidemie, die 700.000 levens eiste. En vorig jaar werd het carnaval uitgesteld tot april, de beroemde straatprocessies, die honderdduizenden feestvierders konden verzamelen … en met veel alcohol, werden verboden.

Voor deze editie van 2023 bereikte de opwinding een hoogtepunt tijdens de Parade van de Twaalf Sambascholen, op 19 en 20 februari, voor 70.000 toeschouwers elke avond en tientallen miljoenen tv-kijkers.

Op het spel staat de fel omstreden titel van kampioen van het grootste carnaval ter wereld, de bijeenkomst van het jaar voor Brazilianen, de beul, een betoverende boog van volksjubel. De winnende school voor dit Carnaval 2023 wordt op 22 februari bekend gemaakt.

Deze editie van 2023 was ook de eerste sinds de terugkeer aan de macht van de linkse president Luiz Inácio Lula da Silva, die in oktober het extreemrechtse staatshoofd Jair Bolsonaro versloeg.

“Het carnaval vertegenwoordigt de cultuur van een heel volk. Vroeger werd de vrijheid van meningsuiting van onze cultuur onderdrukt.”zegt Carla Andrea Barbosa, een vijftigjarige modeontwerper die er al dertig jaar werkt. De regering van Bolsonaro heeft het Ministerie van Cultuur afgeschaft, kredieten verlaagd en creaties gecensureerd die haar niet aanstaan.

Lula beloofde haar plaats van cultuur in Brazilië te herstellen, en als een teken van de tijd zweefde de minister van Cultuur, Margaret Menezes, de Mangueira-school de nacht van zondag op maandag uit.

READ  Eva Kylie's gedeeltelijke bekentenis onthuld

de wereld