Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Carhaix is ​​in de race voor de poster “Stad op de fiets van de Tour de France” – Carhaix

Carhaix is ​​in de race voor de poster “Stad op de fiets van de Tour de France” – CarhaixHet dit jaar gecreëerde bord ‘Stad op de fiets van de Tour de France’ staat open voor alle Tour de France-etappes, dat wil zeggen rond 700. De stad Carhaix, die in 2011 de start van een etappe organiseerde en de gastheer was van de tour opnieuw in 2018, is een van de 80 steden die deze aanwijzing hebben aangevraagd, waaronder vijf buiten de Franse grenzen (in België, Spanje, Ierland en Nederland). Op deze lijst zijn zes grote vertreksteden vertegenwoordigd: Parijs, Brest, Brussel, Duinkerken, Nice en Rotterdam.

Toon hun toewijding

Om de tour te organiseren, stelt de creatie van een dergelijke poster dit jaar kandidaat-steden in staat “hun toewijding aan de dagelijkse fiets te demonstreren”. Aan het einde van de aanvraagperiode had de organisatie 80 volledige dossiers ontvangen, waarin met name de initiatieven die op lokaal niveau werden genomen om het fietsen te promoten, werden beschreven.

Meerdere certificeringsniveaus

De geselecteerde gemeenten krijgen een certificeringsniveau (één, twee, drie of vier fietsen) dat wordt beoordeeld op basis van de fietsomstandigheden en hun bereidheid om in het gebied te werken. De beraadslagingen gaan door tot 3 mei, de start van de grote nationale campagne “May by Bike”.

De burgemeester van Carhaix, Christian Troadec, verwelkomt de creatie van deze benaming, “die het mogelijk maakt om na te denken over het gevoerde beleid en om het begonnen werk voort te zetten.” Hij benadrukt dat het nominatiedossier van de stad is opgesteld door Olivier Fauchaux, sportassistent, en Bertrand Bergot, afgevaardigde fietsplanadviseur: “Dit vrij uitgebreide werk stelt ons in staat om de ambities van de samenleving op het gebied van fietsen uit te werken: fietsen wordt steeds duidelijker in Carhaix. En we willen hem steunen. Er is altijd een manier om het beter te doen. Een dergelijke beoordeling zou een enorme aanmoediging zijn, en we zouden blij zijn! “

READ  Anita Alvarez "ademde niet, maar nu is ze in orde", zegt haar coach

20.000 euro per jaar

De app van Carhaix roept specifiek op tot de ontwikkeling van fietstoerisme, de ontwikkeling van infrastructuur en een stimulans om elektrische fietsen aan te schaffen met een toewijzing van € 200, ofDe organisatie elk jaar, in juni, sinds 2011, de Petit Tour de France voor de kinderen van de Territory, enz. Ook herinnert hij eraan dat er jaarlijks 20.000 euro wordt uitgetrokken voor het fietsplan. Zo worden in 2020 drie vuilnisbakken en 100 parkeergarages ingericht. Dit jaar moet er 9 kilometer aan fietspaden worden aangelegd. De centrale straat moet ook worden ontwikkeld als een gebied van 30 km / u.

Kandidaat-stad voor 2024

De burgemeester voegt eraan toe dat de stad opnieuw kandidaat wil zijn om in 2024 een etappe van de tour te starten, ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Bernard Henault, wiens standbeeld in Caraix staat. Hij suggereert: “Misschien kunnen we ons het Caraix- en Wiffiniac-stadium voorstellen.”

Steun het professionele redactieteam in Bretagne en Bretagne: Abonneer u vanaf 1 € per maand.

Ik steun