Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

CalSTRS is de laatste die tegen de compensatie van Tesla CEO van $56 miljard stemt, meldt CNBC – 10 juni 2024 om 20:49 uur.

((Machinevertaling van Reuters, zie disclaimer https://bit.ly/rtrsauto))

(Voegt commentaar van analisten toe in paragrafen 5-6, en context in het hele artikel)

Het California State Teachers Retirement System (CalSTRS) is de laatste investeerder die zegt dat het tegen het loonpakket van Tesla-CEO Elon Musk van 56 miljard dollar zal stemmen, vertelde de Chief Investment Officer van het pensioenfonds maandag aan CNBC, slechts enkele dagen voor een belangrijke beslissing. Aandeelhouders vergadering.

De bijeenkomst van donderdag zal een kritische test zijn voor het leiderschap van Musk, vooral omdat investeerders beginnen te twijfelen aan de vooruitzichten van de fabrikant van elektrische auto’s nu de verkopen vertragen en Musk zich probeert te concentreren op het bereiken van een doorbraak in kunstmatige intelligentie.

Musk rekent erop dat een groot aantal individuele investeerders vóór het compensatieplan zal stemmen, het grootste in Amerika in het zakenleven, nadat een rechter uit Delaware de vorige overeenkomst uit 2018 had verworpen en zei dat het erop leek dat hierover was onderhandeld door een raad van bestuur. aan Musk.

Tot nu toe hebben beleggersadviesgroepen Glass Lewis en ISS zich tegen de nieuwe loonovereenkomst verzet, en verschillende instellingen hebben ook gezegd dat ze ertegen zullen stemmen.

Het is onwaarschijnlijk dat het pakket wordt aangenomen, omdat er een hoog percentage uitstaande stemmen voor nodig is om de goedkeuring van investeerders te verkrijgen, zeiden analisten van Bernstein maandag in een notitie.

“Als het compensatieplan wordt afgewezen, denken we dat dit de onzekerheid over de toekomstige richting van het bedrijf zou kunnen vergroten en de bonus van Musk in gevaar zou kunnen brengen”, zegt Garrett Nelson, senior aandelenanalist bij CFRA Research.

READ  Kalender nieuwe releases - Alle toekomstige elektrische auto's van Peugeot tot 2027

De salarisovereenkomst zou de heer Musk 20% controle over Tesla geven, en hij heeft gezegd dat hij meer controle nodig heeft. Het compensatieplan voorziet niet in een salaris of een contante bonus en de beloningen worden bepaald op basis van de stijging van de marktwaarde van Tesla, die vanaf 2018 over een periode van tien jaar $650 miljard kan bereiken.

CalSTRS reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van Reuters om commentaar. Het Noorse staatsinvesteringsfonds ter waarde van 1,7 biljoen dollar zei zaterdag dat het tegen de ratificatie van het loonpakket van Musk zou stemmen, terwijl het Scottish Mortgage Investment Fund, geleid door Baillie Gifford, vorige maand zei dat het van plan is het compensatieprogramma te blijven steunen.

New York City Comptroller Brad Lander, die toezicht houdt op openbare pensioenfondsen, en de adviesgroep van het fonds, SOC Investment Group, zijn tegen het compensatieplan van $56 miljard en hebben ook gezegd dat ze tegen de herverkiezing van de directeuren Kimbal Musk en James Murdoch in het bestuur zijn.

Tesla stelt ook voor om het bedrijf opnieuw op te richten in Texas in plaats van in Delaware en bestuurders te herkiezen, waaronder Musks broer Kimbal.