Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bruno Le Maire bevestigt de invoering van een belasting op snelwegbedrijven

Bruno Le Maire bevestigt de invoering van een belasting op snelwegbedrijven

De minister, te gast bij LCI, bevestigde zijn wens om een ​​belasting te heffen om “overmatige winsten” van snelwegbedrijven te vermijden.

Bruno Le Maire bevestigde dinsdag dat de regering van plan is een belasting te heffen op de overtollige winsten van snelwegbedrijven in de begroting voor 2024. “Ik verzeker u dat we belastingen zullen invoeren om de overtollige winsten van snelwegbedrijven te vermijden”, zei hij. Dat maakte de minister van Economie en Financiën bekend op LCI.

In antwoord op een vraag over de omvang van deze belasting en of deze al dan niet op luchthavens zal worden toegepast, voegde hij eraan toe: “We zijn bezig met het evalueren van de methoden.”

Verkorting concessietermijn “was niet mogelijk”

Bruno Le Maire merkte op: “We zagen duidelijk dat de winsten van de snelwegbedrijven veel hoger waren dan verwacht. We hebben twee opties overwogen: de eerste was het verkorten van de concessieperiode. De Raad van State vertelde ons dat dit niet mogelijk was.”

Daarom koos de regering voor de tweede weg: het opleggen van een nieuwe belasting. Deze procedure wordt al enkele maanden bestudeerd. Eind juni legde de Bercy-huurder uit dat “belastingheffing mogelijk is”, en merkte op dat dit alleen mogelijk is “als alle andere concessiehoudende bedrijven worden belast: hydro-elektrische dammen zijn concessies, de luchthaven van Parijs is een concessie.”

Belangrijkste artikelen

READ  Renault gooit in Parijs de handdoek in de ring