Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bruno Le Maire bevestigt het goede nieuws

Bruno Le Maire bevestigt het goede nieuws

In het kader van de inflatiebestrijding gaat het kabinet vanaf 2024 de maatregel inkomstenbelasting indexeren. Deze maatregel is gekozen om te voorkomen dat werknemers worden bestraft die recentelijk hebben geprofiteerd van de salarisverhoging. De minister van Economie en Financiën, Bruno Mier, heeft dit initiatief zojuist bevestigd.

4,8% verhoging van de belastingschijfdrempel

De indexering van de inkomstenbelasting is nu officieel. ” Ik verzeker u dat we de inkomstenbelasting over de inflatie zullen meten, namelijk 4,8%. “, kondigde Bruno Le Maire aan tijdens een interview met LCI. Ter herinnering: vanwege de hoge inflatie, die naar verwachting 4,9% zal bedragen, hebben veel bedrijven de salarissen verhoogd. Om te voorkomen dat 320.000 werknemers meer belastingen betalen, besloot Bruno Le Maire een verhoging van 4,8% van de inkomensgrens voor verschillende belastingschijven door te voeren.

Aan de andere kant wilde de minister van Economische Zaken benadrukken dat deze maatregel een groot verlies voor de staat betekent. Hij voegde eraan toe: “Dit vertegenwoordigt een tekort van ongeveer 6 miljard euro op de staatsbegroting, dus het is een zeer belangrijke inspanning. Maar dit is een inspanning die vruchten zal afwerpen, voor iedereen die ‘s ochtends wakker wordt, werkt en ons in staat stelt om deze economische resultaten te behalen.” naarHij bevestigde. Ter herinnering: de schaal van de inkomstenbelasting is in 2023 al geïndexeerd op 5,4% voor de aangifte van belastingen met betrekking tot inkomen uit arbeid in 2022.

Concreet geldt er geen belastingverhoging voor inkomens kleiner dan of gelijk aan € 10.777 per jaar. Daarentegen zal jaarlijks een belasting van 11% worden geheven op inkomsten tussen 10.778 en 27.478 euro. Deze belasting gaat omhoog naar 30% over het jaarinkomen tussen 27.479 en 78.570 euro. Voor werknemers die tussen 78.571 en 168.994 euro verdienen, bedraagt ​​hun belastingtarief 41%. Bij een jaarinkomen van € 168.995,- of meer gaat het tarief tenslotte omhoog naar 45%.

READ  Liquidatie kantoorbarrièrefabrikant Clestra Métal: 125 banen geschrapt

‘Snelwegbedrijven mogen verwachten’ Belasting op overtollige winsten »

Verder kondigde burgemeester Bruno aan: “ Belasting op overtollige winsten » Snelwegbedrijven in de begroting 2024. Wat de tweede helft van de btw-wet betreft, deze zal in 2024 niet worden ingetrokken. Hij bevestigde ook het besluit om de minimale CVAE-bijdrage van € 63 af te schaffen, waardoor meer dan 300.000 bedrijven, voornamelijk kmo’s en kmo’s, werden getroffen.

Aan de andere kant wilde de staatsfunctionaris verduidelijken dat de bedragen werden bespaard na het afbouwen van de belastingvoordelen op GNR “Hij zal niet naar de staat gaan.” Deze fondsen zullen hieraan bijdragen Transformatie van het milieu » In de agrarische sector, evenals de financiering van de aanschaf van elektrische machines voor de bouwsector.