Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer dan 600 A320 NEO-vliegtuigen aan de grond in eerste helft van 2024 vanwege Pratt & Whitney-motoren

Meer dan 600 A320 NEO-vliegtuigen aan de grond in eerste helft van 2024 vanwege Pratt & Whitney-motoren

De klap was zwaar voor de Amerikaanse motorfabrikant Pratt & Whitney en moederbedrijf RTX. Na de onthulling in juli van de aanwezigheid van “microscopische verontreinigingen” in een metaalpoeder dat wordt gebruikt om bepaalde onderdelen voor de PW1100G-JM-motoren te produceren, heeft de fabrikant van de apparatuur de operationele en financiële gevolgen van de situatie gedetailleerd beschreven. De verliezen zullen enorm zijn voor Pratt & Whitney, maar ook voor exploitanten van de honderden Airbus A320 NEO-vliegtuigen die met deze motoren zijn uitgerust.

“Voor alle duidelijkheid: deze nieuwe verstoring veroorzaakt door metaalpoederverontreiniging is frustrerend en zal een aanzienlijke impact hebben op onze klanten, partners en RTX.”, vanaf het begin aangenomen door Gregory Hayes, CEO van RTX. De directeur bevestigde vervolgens de implementatie van een vlootinspectie- en beheersplan om deze vervuiling aan te pakken, die waarschijnlijk gevolgen zal hebben voor PW1100G-JM-motoren (ook bekend als “GTF”) die tussen eind 2015 en 2021 zijn geproduceerd, met minstens 3.000 motoren. aangetast. Met dit plan.

“We hebben letterlijk dag en nacht gewerkt om de wagenparkbeheersoftware van GTF te ontwikkelen om te voldoen aan de verbeterde inspectie-eisen die we in juli bespraken.” Gregory Hayes, CEO van RTX, bevestigde dit.

En een nieuw probleem in de Pratt & Whitney-motor die sommige Airbus A320neo-vliegtuigen aandrijft

Vliegtuigen op de grond

Resultaat: Verschillende motoren moeten worden gecontroleerd om de staat van de turbines en hogedrukcompressorschijven te controleren. Zo zullen er tussen 2023 en 2026 zo’n 600 tot 700 motoren worden gedeponeerd voor werkplaatsbezoeken, naast de bezoeken die doorgaans al gepland zijn. Het merendeel van deze aanvragen zal begin volgend jaar worden geïmplementeerd. Het vervangen van de schijven en het rehabiliteren van de motoren zullen grote ingrepen vergen, die tussen de 250 en 300 dagen zullen duren, voordat ze weer in gebruik kunnen worden genomen.

READ  De kledingreparatiebonus is van kracht geworden. Hier leest u hoe u hiervan kunt profiteren

Deze motorverwijderingen zullen een aanzienlijke impact hebben op bedrijven die vliegtuigen uit de A320 NEO-familie exploiteren. Hoewel de huidige productie van Pratt & Whitney niet door deze vervuiling is aangetast, zal de motorfabrikant moeite hebben om ervoor te zorgen dat de getroffen motoren worden vervangen en dat er tegelijkertijd nieuwe motoren en onderdelen draaien. Hierdoor zal een zeer groot aantal Airbus A320- en A321 NEO-vliegtuigen worden geïmmobiliseerd.

“We verwachten nu dat tussen 2024 en 2026 gemiddeld 350 vliegtuigen aan de grond zullen staan ​​voor de door GTF aangedreven A320-vloot, met een piek van 600 tot 650 vliegtuigen in de eerste helft van 2024”, moest Christopher Calio, directeur, bekendmaken. activiteiten.

Airbus van zijn kant verzekerde Pratt & Whitney van zijn steun voor de implementatie van dit plan en het verminderen van mogelijke indirecte gevolgen. De fabrikant heeft dit bevestigd “Er is geen directe impact op de levering van Pratt & Whitney-motoren aan Airbus, en dus van Airbus aan onze klanten.”. In ieder geval voor 2023. De vraag zal later aan de orde komen, zoals Guillaume Faury, CEO van Airbus, afgelopen juli aankondigde: “Samenvattend verwacht ik geen verstoringen voor ons in 2023. Kijkend naar 2024/2025 moet er nog veel werk worden verricht aan de mogelijke overloopeffecten bij Pratt.”

Safran wil in 2023 zo’n 1.700 LEAP-motoren leveren

Zware financiële gevolgen

Het wetsvoorstel zou over meerdere jaren miljarden dollars bedragen. RTX kondigt aan dat het inspectie- en beheerplan voor de getroffen PW1100G-JM-vloot een totale impact zal hebben van $6 miljard tot $7 miljard. Pratt & Whitney, dat voor 51% eigenaar is van het programma, zal zijn bedrijfsopbrengsten tussen de $3 miljard en $3,5 miljard zien stijgen, met eenmalige kosten van ongeveer $3 miljard in het derde kwartaal van dit jaar.

READ  meer dan ooit ! 3 maanden gratis en tot 69% korting, je zult het niet kunnen laten!

MTU Aero Engines, een partner in het programma, schat dat dit in 2023 een bedrijfsresultaat van $1 miljard zal bedragen, meldde Reuters.

Deze situatie zal ook gevolgen hebben voor de cashgeneratie van RTX, die tussen 2023 en 2025 een totaal cashverlies van ongeveer $3 miljard verwacht. Bijgevolg heeft de groep haar vrije kasstroomdoelstelling in 2025 herzien met $9,5 tot $7,5 miljard.

“De financiële kosten in verband met de productie van metaalpoeder, die dit kwartaal zullen worden erkend, weerspiegelen de impact van deze kwestie en de manier waarop we van plan zijn onze klanten te ondersteunen. De financiële positie van RTX blijft echter sterk en we blijven goed gepositioneerd om onze doelstellingen uit te voeren. strategische prioriteiten.”Neil Mitchell, financieel directeur van RTX, zei dat hij nog steeds probeerde gerust te stellen. Net als Gregory Hayes, die zijn presentatie afsloot met de opmerking dat dit geen structureel probleem was voor de PW1100G-JM.