Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

RTX kondigt aanklachten aan die variëren van $3 miljard tot $3,5 miljard vanwege een defect in zijn vliegtuigmotoren

RTX kondigt aanklachten aan die variëren van $3 miljard tot $3,5 miljard vanwege een defect in zijn vliegtuigmotoren

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

Het moederbedrijf van Pratt & Whitney maakte afgelopen juli bekend dat zijn motoren een vroegtijdige inspectie zouden ondergaan vanwege een defect in een metaalpoeder dat door de groep werd geproduceerd.

Het Amerikaanse lucht- en ruimtevaart- en defensiebedrijf RTX, het moederbedrijf van Pratt & Whitney, zal een last van tussen de $3 miljard en $3,5 miljard boeken in “De komende jaren» Voor problemen veroorzaakt door vervuilende stoffen in de motoren van de fabrikant, werd maandag bekendgemaakt. De groep legde in een persbericht uit dat de impact op de omzet van de groep tussen de $3 en $3,5 miljard zal bedragen, inclusief een vergoeding van $3 miljard die in het derde kwartaal van 2023 werd geregistreerd.

RTX kondigde in juli aan dat verschillende PW1100G-JM-motoren – die van de Airbus 320neo – een vroege inspectie zouden moeten ondergaan vanwege een defect in een metaalpoeder dat de groep maakt voor de productie van hogedrukturbineschijven. De groep legde vervolgens uit dat dit probleem geen direct gevaar veroorzaakte, maar eerder leidde tot het risico van voortijdige corrosie. Deze besmetting zal waarschijnlijk gevolgen hebben voor 1.200 motoren die tussen het vierde kwartaal van 2015 en het derde kwartaal van 2021 zijn geproduceerd, op een totaal van ongeveer 3.000 geproduceerde motoren. Tussen 2023 en 2026 zullen ongeveer 600 tot 700 motoren worden geïnspecteerd, naast de reeds geplande reparaties, zei RTX maandag.

READ  Richard Branson maakt zijn eerste ruimtevlucht met Virgin Galactic

Steeds meer apparaten worden aan de grond genageld

De groep waarschuwt ook dat het versnellen van het verwijderen van motoren en onderhoudsbezoeken ervoor zal zorgen dat meer vliegtuigen aan de grond blijven. Zo maakt RTX duidelijk dat het verwacht “Aanzienlijke toename van het aantal A320-vliegtuigen op de grond uitgerust met de PW1100 GTF-motor» Tussen 2023 en 2026. De vergoedingen, variërend van $3 tot $3,5 miljard, omvatten mogelijke compensatie voor de daaruit voortvloeiende verstoringen. Dit fenomeen dreigt de komende maanden de dienstregelingen van veel luchtvaartmaatschappijen, die al moeite hadden om te reageren op het post-Covid-herstel, te ontwrichten.

RTX-aandelen daalden maandagochtend 3,5% in de elektronische handel voordat de New York Stock Exchange werd geopend.