Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Als de consument slim is, zullen ze de inflatie daadwerkelijk uitroeien.”

“Als de consument slim is, zullen ze de inflatie daadwerkelijk uitroeien.”

In BFM Business legt het hoofd van Intermarché uit dat de huidige prijsverlagingen in de massadistributie het resultaat zijn van concurrentie tussen verschillende merken.

De voedselinflatie daalde in augustus opnieuw voor de vierde maand op rij. De stijging op één jaar blijft echter aanzienlijk (+12,4%) en zelfs zeer groot op twee jaar (+21%), aldus het Circana Instituut.

Grote retailers wachten op de belofte van de regering om in oktober nieuwe handelsbesprekingen te openen. De consument van zijn kant heeft zich aangepast om de schok op te vangen. Dit is waar Thierry Cotillard, voorzitter van de groep Les Mousquetaires (Intermarché), maandag op wees in BFM Business.

“Als de consument slim is, wordt de inflatie weggevaagd, omdat er een kloof van 20% bestaat tussen de concurrenten”, legt hij uit. […] Je hebt 15 punten behaald. De consument slaat over. Het was amper vier mark, en nu is het vijf. Ook de frequentie neemt toe, nog twee clips per jaar. Het is aan ons om heel agressief te zijn.

“Heronderhandel het hele jaar door”

Geconfronteerd met koopkrachtbeperkingen vertrouwen consumenten steeds meer op concurrentie om de schade te beperken.

“Hij doet zijn promoties in het ene merk, krijgt een goede deal in het andere en valt vervolgens terug in een ander merk, en het is aan ons om heel agressief te zijn”, zegt Thierry Cotillard. “Het is niet ‘Renego’, het is het feit dat Leclerc vecht met Inter, vecht met Carrefour. Het is een heel goede zaak en maakt het mogelijk dat de prijzen voor de consument worden verlaagd.”

De distributeur wil echter dat handelsbesprekingen met fabrikanten zo snel mogelijk worden geopend, zodat de prijzen duurzaam kunnen dalen.

“Het is goed, want we hebben erom gevraagd toen we Bruno Le Maire en Olivia Gregoire het onderwerp zagen oppakken. Het voortzetten van de onderhandelingen is een kans om drie maanden te winnen bij het implementeren van prijzen die verlaagd zullen worden en waar consumenten van kunnen profiteren.” hij herinnert zich: “Als we het feit krijgen dat we in de loop van het jaar opnieuw kunnen onderhandelen, zou de nieuwe overeenkomst de nieuwe overeenkomst zijn, zou de Franse uitzondering worden geschrapt en dit zou het mogelijk maken om te weten waar Portugal getuige van is geweest. De Portugezen begonnen het jaar met +15%, het is +5%. “Tussen 5 en 15 jaar was er een gulden middenweg die we in Frankrijk misten.”

Belangrijkste artikelen