Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Brexit: Nederland en Ierland, de grote winnaars van het aanpassingsfonds

Proxy


geplaatst op

Pixabay

Wanneer Proxy De verandering sinds 1 januari is sinds het einde van de periode erg stevig, Ierland En dit Nederland Volgens een plan dat woensdag door de Europese Commissie is vrijgegeven, zou het VK de belangrijkste begunstigde moeten zijn van de aanpassingsreserves van $ 5 miljard die door de Europese Unie zijn opgezet om de operationele sectoren te ondersteunen die het zwaarst getroffen zijn door het vertrek uit het Europese kamp. Coördinerend commissaris Eliza Ferreira plaatste op Twitter een tabel met een beschrijving van de verdeling van de fondsen tussen de twee landen, na Duitsland, Frankrijk en België.

Tegen huidige prijzen zal ongeveer 2 4,245 miljard (4 miljard tegen vaste prijzen) worden betaald in 2021 en vervolgens 1,1 miljard (1 miljard tegen vaste prijzen) in 2024. In de eerste tranche wordt verwacht dat Ierland 1. 1,052 miljard zal ontvangen. Euro, Nederland 757,4 miljoen, Duitsland 455,4 miljoen, Frankrijk 420,8 miljoen, België 324,1 miljoen. De verdeling is nog niet goedgekeurd door de lidstaten en het Europees Parlement. Het aanpassingssaldo staat woensdag op de agenda van een bijeenkomst van zevenentwintig ambassadeurs in Brussel.

Lees meer – Brexit: het Verenigd Koninkrijk heeft deze overeenkomst goed onderhandeld!

Bij de toewijzing van deze fondsen “wordt rekening gehouden met het belang van de handel met het Verenigd Koninkrijk en met het belang ervan. Perzik In de exclusieve economische zone van het VK, zei de Commissie in een plan op 25 december. De post-Brexit-overeenkomst tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk, die op 1 januari van kracht werd, stelt beide partijen in staat handel te blijven drijven zonder quota of douanerechten. .

READ  Nederland: Meer dan 150 fans gearresteerd wegens het roepen van antisemitische leuzen voor een wedstrijd in Amsterdam.

Hier vindt u onze beurs tips voor de dag

Maar dit sluit nieuwe kosten en administratieve rompslomp voor Europese bedrijven die zaken doen met het VK niet uit. De overeenkomst biedt ook een vermindering van 25% in de hoeveelheid vis die Europese vissers kunnen vangen British Water Binnen vijf jaar. Visserij was een belangrijk knelpunt in handelsbesprekingen.

Lees meer – Brexit: “Frankrijk zal meer verliezen dan het Verenigd Koninkrijk!”