Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Branden zijn uit de hand gelopen in Tenerife en overstromingen in Duitsland

Branden zijn uit de hand gelopen in Tenerife en overstromingen in Duitsland

door euro nieuws met Persbureau Frankrijk

Geplaatst op 17/08/2023 – 21:51Bijgewerkt 21:57

Sinds dinsdag is 1.800 hectare bos in brand gestoken op het eiland Tenerife. In Duitsland hebben ongekende overstromingen de luchthaven en het centrum van Frankfurt lamgelegd.

Tenerife is veranderd in een brand. Sinds dinsdag woedt er een brand op dit eiland, bekend om zijn bossen en valleien. 4.000 mensen zijn geëvacueerd en verschillende wegen zijn uit voorzorg afgesloten. Volgens de autoriteiten is de brand niet meer onder controle.

advertentie

“De werken en operaties die de hele nacht zijn uitgevoerd, waren erg moeilijk. Dit is waarschijnlijk de moeilijkste brand die we op de Canarische Eilanden hebben gehad, zo niet ooit, in ieder geval in de afgelopen 40 jaar.” aankondigen Fernando Clavijo, president van de Canarische Eilanden.

De aanhoudende brand verwoestte 1.800 hectare. 13 vliegtuigen en helikopters vechten meedogenloos tegen de vlammen. Op de grond werden 250 brandweerlieden gemobiliseerd. Hun taak is complex. Het vuur is kwaadaardig. Het gebied is erg steil en moeilijk toegankelijk.

Ook in Duitsland zwaar weer: tientallen Vluchten op de luchthaven van Frankfurt werden woensdagnacht geannuleerd wegens slecht weer.

Stadsstraten, kelders of zelfs metrostations werden ook het zwaarst getroffen door deze hevige stormen. Reddingswerkers voerden tussen 21.00 uur en 05.00 uur bijna 500 reddingsmissies uit.

De storm veroorzaakte ook overstromingen in andere regio’s, zoals Baden-Württemberg, Rijnland-Palts en Thüringen.

READ  Anthony Fauci dringt er bij Amerikanen op aan om te vaccineren terwijl Omicron 'wild wordt'