Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bouba, beschuldigd van seksisme, ziet zijn concert in Casablanca afgelast

Bouba, beschuldigd van seksisme, ziet zijn concert in Casablanca afgelast

David Wolf – Patrick/Redferns PARIJS, FRANKRIJK – JUNI 01: Booba treedt op op We Love Green Festival op 1 juni 2019 in Parijs, Frankrijk. (Foto door David Wolf-Patrick/Redferns)

David Wolf – Patrick/Redferns

Marokko: Bouba beschuldigd van seksisme ziet zijn concert in Casablanca afgelast (Foto door Bouba juni 2019)

MAROKKO – Lokale autoriteiten hebben het concert van Bouba, gepland voor 21 juni in Casablanca, geannuleerd te midden van een boycotcampagne waarin de Franse rapper wordt beschuldigd van seksisme, zo vernam AFP dinsdag (6 juni) van de organisatoren.

Bevestiging van informatie van de website van het Marokkaanse tijdschrift zonder veranderingEen ambtenaar van de organisatie antwoordde eenvoudigweg ” Ja “ op de vraag of The Booba Show is afgelast.

Dezelfde bron, die verzocht om niet genoemd te worden, schreef deze annulering toe aan de weigering van de prefectuur van Casablanca-Anfa, waar de rapper zou optreden.

‘Beledigende uitspraken richting Marokkaanse en Noord-Afrikaanse vrouwen’

Bouba – Eli Yafa van zijn echte naam – is erg populair in Marokko en wordt ondervraagd op Marokkaanse sociale media omdat hij ‘Beledigende uitspraken richting Marokkaanse en Noord-Afrikaanse vrouwen’ in sommige van zijn sporen.

Onder de door de rapper bekritiseerde titels: de olifantWaar is de rapster “Het kleine Marokkaanse meisje neukt Berlusconi”verwijzend naar een Marokkaanse vrouw genaamd Ruby die had deelgenomen aan de avonden “bunga bunga” van ex “Ridder” Italiaans toen ze jong was.

Maar ook moordende generatieAls Bubba zingt: “Ik ga alleen naar shisha voor Arabieren”.

Klacht ingediend tegen Bubba

“Eendracht maakt macht”Een Twitter-gebruiker verwelkomde de aankondiging nadat het concert was afgelast. “ Het is goed om al dat gedoe niet voor niets te doen.”Hij schreef tegen Booba op hetzelfde sociale netwerk.

READ  Israël onthult zijn nieuwe geremixte nummer voor Eurovisie: “Hurricane”

Aan de andere kant had een andere internetgebruiker er spijt van “Hypocrisie is verkeerd in dit land”. Een online petitie om de show te annuleren heeft tot nu toe bijna 4.500 handtekeningen verzameld.

‘Marokkanen waren beledigd toen ze hoorden dat rapper Bubba in Marokko zou optreden’-U kunt lezen in de inleiding van de petitie.

De Bar Club van Marokko, een beroepsvereniging, diende een klacht in tegen Bupa. laster en belediging van Marokkaanse vrouwen.Dit werd aan AFP bevestigd door zijn president, Murad Al-Admi, zonder verder uit te weiden.

‘Ik weet dat je niet welkom bent.’

Oproep om het concert te annuleren op “Hertog van Boulogne” Het werd ondersteund door de Franse rapper van Marokkaanse afkomst Maes. De laatste, een voormalige beschermeling van Bubba, drong er bij zijn Twitter-volgers op aan de petitie te ondertekenen en daagde hem uit: ‘Ik weet dat je niet welkom bent.’.

De oppositiepartij Islamitische Rechtvaardigheid en Ontwikkeling riep ook op tot het annuleren van de ceremonie in een schriftelijke parlementaire vraag gericht aan de minister van Jeugd en Cultuur.

Ondanks de boycotcampagne geloofden de organisatoren nog steeds dat het evenement door kon gaan.

In 2017 trad de rapper op op een van de belangrijkste festivals van het land, Mawazine Rhythms of the World in Rabat. Lokale media meldden dat toen 100.000 toeschouwers waren uitgeput.

Als het geen directe relatie heeft, lijkt de annulering van het concert van de Franse rapper deel uit te maken van de context van de aanhoudende diplomatieke bevriezing tussen Rabat en Parijs.

READ  Acteur 10 jaar uitgesloten van Oscars

Zie ook op Huff bericht: