Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Thiago Rodriguez kondigde de annulering aan van het toneelstuk “The Immigrants” van Christian Luba – Liberation

Thiago Rodriguez kondigde de annulering aan van het toneelstuk “The Immigrants” van Christian Luba – Liberation

De regisseur, acteurs en coproducenten streden koste wat het kost om de voorstelling in Avignon te behouden, nadat het stuk in Zwitserland was afgelast. De directeur van Avignon deprogrammeert haar op haar beurt.

Geruchten deden gisteren de hele dag de ronde, maar vanmorgen viel de bijl: na te zijn afgelast bij de Comédie de Genève wegens tegenstrijdige werkwijzen, zal het slotstuk van de grote Poolse regisseur Christian Luba niet passeren in Avignon. Dat meldt festivaldirecteur Tiago Rodriguez in een persbericht. Het is niet omdat er geen strijd, hard werken en streven naar alle mogelijke oplossingen is dat deze grote muurschildering, een bewerking van het verhaal van W.G. Sebald over Europa, ballingschap en een onherstelbaar verloren leven door gebrek aan ontvangst, kan worden gedeeld met de openbaar. Aan de orde: logistiek, deadlines en financiële beperkingen. Lupa’s show is nog niet voorbij. Hij miste een week van repetities. Gisteren rond middernacht had Thiago Rodriguez de handdoek nog niet in de ring gegooid en was hij nieuwe wegen aan het verkennen.

Hoe absurd en verrassend het ook mag lijken, deze race tegen de klok van een van de grootste en beroemdste festivals ter wereld is op zoek naar een werkend theater dat gedurende een paar dagen in juni plaats kan bieden aan een nomadische kunstgroep . Het onthult ook de structurele zwakheden van het Festival van Avignon, een gigantisch standbeeld met lemen voeten, dat weinig speelruimte heeft in het geval van grote onvoorziene gebeurtenissen: het productiebudget is klein en het festival heeft geen ruimte om te repeteren, ongeacht waar het plaatsvindt. . Fabrica.

READ  Kate Middleton in het ziekenhuis: Ze werd om dezelfde redenen in dezelfde kliniek geopereerd en de patiënt onthulde zijn geheimen

In zijn persbericht begint het team van het Festival van Avignon met te herinneren aan zijn “respect voor de waardigheid van iedereen die werkt aan de productie van een kunstwerk”.

Niemand wil dat de immigranten niet in Avignon spelen. Met name de Comédie de Genève, de hoofdproductie van deze met een enorm budget, waarvan het management, Natasha Kuchumov en Denise Melver, op donderdag 1 juni besloten de repetities te onderbreken en optredens af te gelasten wegens “overschot” In tegenstelling tot Zwitserse theaterwaarden. Gisteren verdedigde de co-regisseur op de Zwitserse tv haar casting tegen elke overmaat: “Als directeur van een culturele instelling hebben we verplichtingen tegenover ons personeel. … Er was een sterke breuk, het was geen gril van een doorgewinterde technicus. Het is verschrikkelijk om af te zeggen en het is de slechtste beslissing van de kant van een instelling. We kunnen innoveren, we kunnen uitzonderlijk zijn, maar we moeten luisteren naar onze medewerkers. We vervangen geen technici zoals Kleenex.”

Stefan Braunschweig, van het Odeon Theater: “We zijn in gesprek met de hoofdproducent van de show”

De tijd zal komen om de moeilijkheden en verantwoordelijkheden te analyseren. De tijd zal komen om dit cruciale moment van verandering in het concept van werk te begrijpen, dat ongetwijfeld verder gaat dan alleen het artistieke veld. Ondertussen wil het Franstalige Poolse, Zwitserse en Franse technische team, verward en zelfs heel boos, maar één ding: dat de show waarin ze zich zo krachtig en opgewekt hebben geïnvesteerd, bestaat. Alles doen wat ze kunnen om het bloeden van aanbiedingen te stoppen en dat hun shows worden getoond zoals gepland, “in een rustige omgeving” In het persbericht staat dat het festival, eerst in het Odeon Theater, van 11 januari tot 4 februari 2024 zal plaatsvinden. Alles is nog mogelijk. Tot nu toe kon Stefan Braunschweig, het hoofd van het Odeon Theater die de show coproduceerde voor een bedrag van 80.000 euro, de voortzetting van het programma niet officieel bevestigen, ook al zou hij dat willen: “We zijn in gesprek met de hoofdproducent van het programma, de Comédie de Genève… We zoeken naar oplossingen zodat de teams extra trainingsdagen hebben.Ten slotte specificeert de directeur van Odeon dat “Het theater zal een rustige werkomgeving creëren, zodat alle teams in goede omstandigheden kunnen werkenHet team van het Festival van Avignon verklaart enigszins onhandig in hetzelfde persbericht dat het de Lupa-show wil vervangen.De kandidaten zijn al aan het werk.Het is niet alleen de natuur die een hekel heeft aan een vacuüm.

READ  3 augustus filmische releases: Bullet Train, Year of the Shark, Gay... - Actus Ciné