Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Boeren zijn sterk gekant tegen kuddevermindering

Boeren zijn sterk gekant tegen kuddevermindering

Gepost door: gewijzigd:

In Nederland demonstreerden deze woensdag 22 juni boeren tegen het regeringsplan om de Nederlandse veestapel drastisch te verminderen. Tienduizenden mensen, 40.000 volgens de organisatoren, kwamen uit het hele land om de regering op te roepen zich terug te trekken. Melding in het dorp Stroë.

Met onze speciale correspondent bij Straw, Antoine Mouto

Populaire muziek, frituur en duizenden mensen verzamelden zich in een stadion. De demonstratie in Stroo, een dorp in het midden van Nederland, lijkt op het eerste gezicht op een festival. Maar achter de vriendschap worstelen sommige boeren om hun emoties te verbergen.

Hans van Soest, met een cowboyhoed op zijn hoofd, zegt ontzet te zijn over het beleid van de regering van Mark Rudd..Ik voel me erg bedreigd. En het moeilijkste is om dingen voor elkaar te krijgen. Er wordt gewoon gezegd dat we overbodig zijn. En we kregen geen alternatief “, hij legt uit.

►Vraag meer: Nederland: een heel klein land, maar een agrarische reus

Volgens deze melkveehouder moet hij uiteindelijk de helft van zijn koeien wegdoen. Net als andere Nederlanders vernam hij een paar dagen geleden dat overheden in verschillende regio’s de stikstofuitstoot met 70% willen verminderen. En dit, zeggen ze, is om natuurgebieden te beschermen.

Overheid staat los van de realiteit

Activiteiten die door boeren als vervuilend worden beschouwd, zijn het eerste doelwit. Velen hier bekritiseren de centrumrechtse regering omdat ze totaal geen voeling hebben met hun realiteit.

Ik ben hier om te laten zien dat de samenleving het niet eens is met de kleine groep die ons uit Den Haag leidt, met zijn plannen die op niets zijn gebaseerd, zo niet op de idealen die uit het niets voortkomen. zegt Joop van de Water, 15e generatie van een boerenfamilie.

READ  Foto - Met haar levendige uiterlijk blijft Koningin Máxima der Nederlanden niet onopgemerkt

Maar in werkelijkheid wordt zelfs de Nederlandse overheid overeind gesleept. De rechtbank oordeelde dat als het nu wil handelen, het in wezen zijn eerdere toezeggingen tegen broeikasgassen in 2019 moet nakomen.