Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

BNXT League – Brussel, Aalst en Limburg United gaan door de eerste ronde van grensoverschrijdende kwalificaties

(België) Phoenix Brussel en Aalst en Limburg United hebben zich vrijdag geplaatst voor de tweede ronde van de grensoverschrijdende kwalificaties voor het BNXT (Heren) Basketbaltoernooi, het Belgisch-Nederlands kampioenschap basketbal.

Winnaar +7 in de heenwedstrijd tegen Luik (65-72), Phoenix verloor Brussel op eigen veld maar met vijf eenheden (75-80). Met twee punten voorsprong op de tweede ronde spelen de Brusselaars het verslagen duel tussen Bergen Henegouwen en Antwerpen. De mooie beslisser vindt zaterdagmiddag plaats in Antwerpen. De nationale kwalificaties zijn al in de beste van de drie rondes gestreden. Bekerwinnaars Limburg United versloeg Dean Helder thuis eenvoudig met 108-84, nadat het de heenwedstrijd in Nederland al had gedomineerd (79-93). Limburger speelt in de tweede ronde tegen de verliezer in de wedstrijd tussen Spiro Charleroi en Leuven. De mooie beslisser vindt zaterdagmiddag plaats in Leuven. Ook na een groot succes bij Apollo Amsterdam won Aalst opnieuw door het Nederlands elftal te overweldigen met 88 naar 57. Aalst speelt in de tweede ronde tegen de verliezer Donnar Groningen/Aries Leeuwarden. De confrontatie tussen de Nederlandse club Yost United en de Limburgse Academie Pascal, in de eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel (82-82), en zag de kwalificatie van de Paschpal Academie Limburg (82-71). Teams die in de nationale kwalificaties zijn uitgefaseerd, hebben zich al aangesloten bij de grensoverschrijdende kwalificaties, die eerst plaatsvinden over vier ronden, daarna de kwartfinales, halve finales en finale. (Belga)

READ  Franse evaluatie voor seizoen 2021