Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

BNP Paribas heeft zijn Amerikaanse bank, Bank of the West, verkocht voor meer dan $ 16 miljard

BNP Paribas bereikte zijn verovering van het Amerikaanse Westen. De Franse bankgigant maakte maandag 20 december bekend dat het overeenstemming had bereikt met Banque de Montreal (BMO Financial Group) om zijn Californische dochteronderneming Bank of the West te verkopen voor 16,3 miljard dollar (14,4 miljard euro). , contant geld. Dit bedrag vertegenwoordigt ongeveer 20% van de marktkapitalisatie van BNP Paribas, terwijl de Westelijke Jordaanoever de afgelopen jaren gemiddeld ongeveer 5% van het resultaat vóór belastingen van de groep heeft bijgedragen.

Zo maakt BNP Paribas een einde aan een avontuur van meer dan veertig jaar. Bank of the West, met het hoofdkantoor in San Francisco, viel in 1979 in handen van de Franse Bank. Deze laatste kocht vervolgens een structuur van ongeveer veertig agentschappen om een ​​depositobasis te verkrijgen om leningen aan Franse bedrijven in Amerika te financieren. Een kleine lokale bank in Californië die door opeenvolgende acquisities is uitgegroeid tot een regionale bank, gericht op particulieren en het midden- en kleinbedrijf, opgericht in het Amerikaanse Westen en Midwesten. De op drie na meest gedeponeerde regionale bank in Californië, heeft 1,8 miljoen klanten en is sterk aanwezig bij Napa Valley-wijntelers.

eenmakingsbeweging

Lagere rentetarieven deden echter pijn aan regionale Amerikaanse banken, die een consolidatiebeweging zijn begonnen om geld te besparen en te concurreren met de retailbankactiviteiten van grote Wall Street-instellingen. Met deze deal zal BNP Paribas zich terugtrekken uit de Amerikaanse retailbankingmarkt, waar het worstelde met grotere en beter gekapitaliseerde concurrenten, en zijn krachten concentreren op Europa. De instelling is echter nog steeds gevestigd in de Verenigde Staten, New York, in bedrijfs- en investeringsbankieren.

READ  Alibaba zakt op de aandelenmarkt na toezegging 13 miljard euro te investeren in liefdadigheidswerk
Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees De Fed is van plan de rente in 2022 drie keer te verhogen, omdat de inflatie de koopkracht van de Amerikanen aantast

Andere buitenlandse banken begonnen deze beweging vóór haar: in 2020 verkocht het Spaanse BBVA zijn Amerikaanse bankactiviteiten aan de Pittsburgh Group PNC voor $ 11,6 miljard (10,3 miljard euro), en in september besloot de Japanse Mitsubishi UFJ Financial Group om de retailtak van haar Amerikaanse dochteronderneming MUFG Union Bank Voor 8 miljard dollar (7,08 miljard euro).

BNP Paribas heeft al duidelijk gemaakt hoe het deze nieuwe financiële inkomsten zal gebruiken. plannen om een ​​buitengewone uitkering te doen in de vorm van inkoop van eigen aandelen na afronding van de transactie, in 2022, Om de verwachte daling van de nettowinst per aandeel te compenseren, Het bedrijf zei in een persbericht, terwijl de verkoop van de Westelijke Jordaanoever zal leiden tot een lager rendement voor aandeelhouders. “Ter indicatie: het aandeleninkoopprogramma van zo’n 4 miljard euro wordt volledig geneutraliseerd [cette] verzachten, specificeren.

Lees ook Coronavirus: banken zetten zich schrap voor meer achterstallige betalingen in de VS

Voor het overige wil de groep deze meevaller gebruiken om “organisch” (zonder commerciële overnames) in Europa te groeien, te investeren In innovatieve technologieën en modellen, en om het te bereiken Gerichte acquisities.