Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Djbari: Treinen die onderworpen zijn aan een gezondheidskaart zijn onderworpen aan een vaccinatiekaart

Vaccin Corridor – Terwijl de regering hoopt te adopteren slagen voor de vaccinatie, die de gezondheidskaart zou moeten vervangen, eind januariJean-Baptiste Djebari heeft zondag 19 december aangekondigd dat het verplicht wordt in Langeafstandstreinen.

“Het principe dat de minister-president stelt, is dat de treinen die nu onderworpen zijn aan… Gezondheidspas Morgen, na het parlementaire debat, onder voorbehoud van de goedkeuring van het vaccin”, kondigde de LCI-minister van Transport aan, die ook stelt dat “het openbaar vervoer (TER, Transiliens, metro’s, bussen, noot van de redactie) vandaag niet onderworpen is aan een gezondheids- vergunning.”

“Vaccinatie (…) is de enige collectieve manier om met het virus om te gaan en zo onze individuele, fundamentele en collectieve vrijheden te behouden”, zo werd kort na de minister samengevat. “En dus komt er een parlementair debat, en ik weet dat sommige landen hier al over hebben nagedacht, en dat bijvoorbeeld in het openbaar vervoer sommigen hebben gezegd dat er soms een discrepantie is tussen hun basiscriteria en de aanvraag. Vaccinatiekaart. .. “

Journalist Darius Roshibin vroeg hem: “Dus vanuit dit oogpunt zijn uitzonderingen mogelijk?”.

Jean-Baptiste Djebari besluit met de woorden: “Het project dat vandaag op tafel ligt, wordt besproken: het is een aanvraag voor het langeafstandsvervoer, en op dit moment is het geen aanvraag voor het openbaar vervoer.”

De uitvoerende macht wil dat het wetsvoorstel wordt omgezet in een vaccinvergunning, dat “definitief voor eind januari wordt goedgekeurd en uitgegeven, zodat het onmiddellijk van kracht wordt”, zei een regeringswoordvoerder vanmorgen bij LCI. Gabriël Attal.

READ  Wie wordt getroffen door deze cheque van 100 euro?

De uitvoerende macht verbergt niet haar wens om de niet-gevaccineerden onder druk te zetten in een “race tegen de klok” in het licht van de vijfde golf van COVID-19 De Omicron-variant arriveert in Frankrijk.

Concreet, om de plaatsen te betreden die onderworpen zijn aan deze pas (restaurants, culturele locaties, uitgaansgelegenheden, enz.), zal een negatieve test niet voldoende zijn: het zal noodzakelijkerwijs nodig zijn om te zijn ingeënt (of genezen van Covid) en een herinnering dosis.

Volgens cijfers die zondag door Public Health France zijn vrijgegeven, hebben 52,5 miljoen mensen minstens één injectie gekregen, of ongeveer 78% van de totale bevolking, en hebben 51,4 miljoen mensen nu een volledig vaccinatieschema.

Zie ook op HuffPost: Castex heeft aangekondigd dat de gezondheidskaart een vaccinatievergunning wordt