Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

BMW 320e Lounge-test: de meest redelijke hybride uit de 3-serie

Het verschil tussen de BMW 330e en de 320e zit hem in de verbrandingsmotor. Dus, terwijl de 2,0-liter viercilinder benzinemotor in de 330 184 pk levert, heeft de 320e 163 pk. Hij is nog steeds gekoppeld aan een achttraps automatische versnellingsbak en het elektrische deel wordt ook gedeeld met de 330, met een motor van 113 pk. De groep ontwikkelt een cumulatief vermogen van 204 pk versus 292 pk voor de 330, en een koppel van 300 Nm vergelijkbaar met de 330.

De 320e is in BMW-traditie achterwielaangedreven. Hij is ook beschikbaar in de xDrive vierwielaandrijving, maar alleen in de Touring-versie.

Er worden verschillende rijmodi aangeboden, waaronder een puur elektrische. Over het algemeen zijn zijn prestaties voldoende om in het verkeer te bewegen en is het mogelijk om een ​​snelheid van 140 km / u te bereiken zonder de warmtemotor te wekken. Indien nodig kan de benzine-eenheid het elektrische voertuig assisteren via een neerschieten (Een spleet aan het einde van de gasslag).

Samen zorgen de benzinemotor en de elektromotor voor heel behoorlijk plezier en prestaties voor deze 320, met een snelheid van 0 tot 100 km/u in slechts 7,6 seconden. Het is echter erger dan bijvoorbeeld de 320i, die voor deze oefening een halve seconde minder nodig heeft. De 330e-motor van zijn kant doet er 5,8 seconden over om de 100 km/u te bereiken.

Voor de rest is deze derde serie erg leuk om mee te rijden. Het dynamische onderstel ondersteunt en weet ondanks zijn gewicht van 1840 kg voor een zeker rijplezier te zorgen. Aan de andere kant, als de 320e verre van oncomfortabel is, is hij niet de zachtste in zijn klasse.

READ  De duistere toekomst van Pimkie, het populaire confectiemerk voor 15-25 jaar

Tot slot is het toekennen van rijhulpmiddelen aan deze derde serie zeer beperkt, althans standaard. U moet dus uw toevlucht nemen tot opties om te profiteren van automatisch noodremmen, rijstrookassistent, dodehoekbewaking of zelfs adaptieve cruisecontrol. Er is een optioneel onafhankelijk aandrijfsysteem van niveau 2 beschikbaar, waarmee het voertuig in zijn rijstrook kan worden gecentreerd.