Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

5 nieuwtjes die je deze week niet mag missen

Heb je haast om het nieuws over elektrische auto’s deze week in te halen? Automobile-Propre brengt u zijn therapiesessie.

Gigantische Tesla

Aanstaande zaterdag 9 oktober Tesla Berlijn vierde de lancering van zijn eerste Europese Gigafactory. Voor de gelegenheid heeft de fabrikant zijn site omgetoverd tot een echt Disneyland voor volwassenen, met vele attracties maar ook en vooral een bezoek aan de fabriek en de verschillende productiestations. Ondanks deze feestelijke gebeurtenis is Tesla nog steeds niet gemachtigd om voertuigen te gaan produceren. Elon Musk hoopt in november groen licht te krijgen van de Duitse autoriteiten.

Diezelfde dag werd in Dijon de eerste Tesla Owners Day georganiseerd, een nationaal evenement dat eigenaren van het merk samenbrengt. In totaal werden 300 mensen en 140 Tesla verzameld voor de editie van 2021. Op het programma: een dragracebaan, een elektrische stoel, conferenties en de aanwezigheid van Tesla-teams die het nieuwe Model Y kwamen testen. Een echt succes voor de Tesla Owners Club van Frankrijk, de jeugdvereniging die het evenement organiseert!

Renault Master Hydrogen onthult zichzelf

Het eerste model van HYVIA, een joint venture die aan het begin van het jaar werd opgericht door Renault en Plug Power, de nieuwe waterstofmaster onthult een technische fiche.

Gebruikmakend van dezelfde technische basis als de elektrische versie, combineert deze waterstofversie van de grote vrachtwagen van Renault een 33 kWh-batterij en een 30 kW-brandstofcel die als range extender fungeert. Het wordt geleverd door 4 waterstoftanks die direct op het dak zijn geplaatst, waardoor de totale autonomie kan worden vergroot tot 500 km.

De nieuwe Renault Master, gemaakt in Frankrijk en aangedreven door waterstof, wordt in 2022 gelanceerd.

READ  Liquidatie kantoorbarrièrefabrikant Clestra Métal: 125 banen geschrapt

Lees verder

Elektriciteit is goedkoper dan benzine

In tegenstelling tot wat men zou denken, kost een elektrische auto niet meer dan een thermisch model. Dit wordt ook bevestigd door de recente studie van LeasePlan waaruit blijkt dat elektrische stroom in de meeste Europese landen nu goedkoper is dan benzine en diesel.

Dus in Frankrijk, door de initiële aankoopprijs op te nemen, worden de totale kosten van het bezit van een middelgrote elektrische auto geschat op 899 €/maand. Dit is lager dan een benzine- of dieselauto met maandlasten van meer dan € 1.000. Wij laten u de potentiële besparing over meerdere jaren berekenen. Wat overtuigt jou om elektrisch te gaan? Vertel het ons in de reacties.

Lees verder

Binnenkort het einde van badges in Ionity

De Plug & Charge-functie is bedoeld om het leven van gebruikers van elektrische voertuigen gemakkelijker te maken en is nu beschikbaar aan de rand van het Ionity-netwerk. Praktisch gesproken hoef je alleen maar je auto aan het laadstation te koppelen om te beginnen met opladen. Geen badge of bankkaart nodig. De gebruiker wordt direct herkend en kan via de laadkabel automatisch gefactureerd worden.

De bezorg- en laadfunctie moet de komende jaren democratischer worden. Waarschuwing: Om het te laten werken, moet het ook aan de zijkant van het voertuig worden geactiveerd. Op dit moment bieden slechts enkele modellen het aan.

Lees verder

Renault Megane elektrisch: pre-orders zijn geopend

De nieuwe elektrische auto Megane in zijn definitieve versie werd begin september onthuld op de Autosalon van München, waar hij landde in de online configurator van Renault. Het biedt dus twee keuzes van motoren en batterijen en drie niveaus van afwerkingen.

READ  In Frankrijk zet de daling van de consumptie door

Renault Megane elektrische auto wordt gemaakt in Frankrijk, leveringen starten in 2022. Als u advies wilt voordat u bestelt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Raadpleeg onze volledige gids.