Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Blue Origin klaagt NASA aan voor de federale rechtbank voor de selectie van het maanlandingsvaartuig van SpaceX

Blue Origin geeft geen krimp: na maandenlang protesteren tegen het besluit van NASA om SpaceX te selecteren om zijn volgende maanlandingsmodule te bouwen, kondigde het ruimtebedrijf van Jeff Bezos maandag aan dat het een klacht heeft ingediend bij de federale rechtbank tegen het Amerikaanse ruimteagentschap.

Blue Origin heeft een klacht ingediend bij de Amerikaanse Court of Federal ClaimsEen woordvoerder van het ministerie zei in een verklaring aan AFP, waarin de beslissing wordt beschreven als: “Poging om fouten in het acquisitieproces van NASA te corrigeren”. “We zijn er vast van overtuigd dat de problemen die bij deze overname zijn vastgesteld, moeten worden aangepakt om de neutraliteit te herstellen, concurrentie te creëren en de veilige terugkeer van Amerika naar de maan te garanderen.”, voltooide hij.

NASA kondigde in april aan dat het Elon Musk een project had gegund om een ​​bemand maanlandingssysteem (HLS) te bouwen voor $ 2,9 miljard. De kanshebbers voor deze aanbesteding, waaronder Blue Origin, dienden een eerste klacht in bij het congresorgaan dat verantwoordelijk is voor het controleren van openbare rekeningen (GAO), in de overtuiging dat het evaluatieproces van NASA oneerlijk was en dat het ruimteagentschap verschillende winnaars had moeten noemen. .

Klacht afgewezen

Maar de Gendarmerie van Openbare Contracten verwierp deze klacht eind juli, aangezien NASA de toepasselijke regelgeving niet overtrad, en bevestigde dat ze bedenkingen had. “Het recht om meerdere winnaars aan te wijzen, één winnaar of geen winnaar.” Blue Origin reageerde op deze aankondiging door te beweren dat het Government Accountability Office er niet op kon reageren “basisproblemen” NASA’s beslissing, vanwege de beperkte jurisdictie. Het bedrijf had beloofd de strijd voort te zetten.

READ  Astronaut beschuldigd door Rusland van sabotage van het internationale ruimtestation

Het Amerikaanse ruimteagentschap bevestigde maandag dat het op de hoogte was gesteld van de klacht en dat functionarissen waren geïnformeerd Ben momenteel details aan het bestuderen.Ze zei in een verklaring. NASA wil via haar Artemis-programma in 2024 Amerikaanse astronauten terugbrengen naar de maan, inclusief de eerste vrouw. Het wordt beschouwd als een zeer ambitieus tijdschema. “Zo snel mogelijk zal het bureau bijgewerkte informatie verstrekken over hoe verder te gaan om zo snel en veilig mogelijk terug te keren naar de maan.”NASA toegevoegd in zijn verklaring op maandag.

zie ook – NASA’s rover krijgt eerste monster op Mars