Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Astronaut beschuldigd door Rusland van sabotage van het internationale ruimtestation

De beschuldiging ondermijnt de internationale samenwerking in de ruimte. Op 12 augustus publiceerde het Russische persbureau TASS een artikel waarin astronaut Serena Onion Chancellor werd beschuldigd van sabotage van het International Space Station (ISS).

Volgens Rusland had de Amerikaan al een gat in de Sojoez-module kunnen boren, zodat deze bij een gezondheidsprobleem tijdens zijn verblijf in een baan om de aarde sneller zou terugkeren. Een beschuldiging komt van een niet-geïdentificeerde hoge ambtenaar van het Russische Roscosmos-agentschap voor civiele ruimteactiviteiten.

gevraagd door smaak, gaf deze bron aan dat het gat in kwestie geen fabricagefout kon zijn of zelfs vóór het opstijgen was aangekomen. Hij drong vooral aan op het feit dat het apparaat was getest in een vacuümkamer en dat het daarom mogelijk was om het te detecteren. Het lek werd eind augustus 2018 gevonden en tot nu toe heeft Rusland ondanks een onderzoek naar de zaak nog geen officiële reden bekend gemaakt. Merk op dat, volgens deskundigen, de bemanning nooit in gevaar is geweest.

Russisch vertrek?

NASA van haar kant ondersteunt de astronaut. Kathy Luders, hoofd van de bemande ruimtevaart bij het Amerikaanse agentschap, verklaarde op sociale netwerken dat deze beschuldigingen niet geloofwaardig zijn. hetzelfde verhaal met Bill Nelson, beheerder van NASA, die zei dat hij “Serena volledig steunt”.

Een media-conflict tussen Rusland en de Verenigde Staten komt als Moskou de afgelopen weken dreigt het internationale ruimtestation te verlaten. CNBC Hij maakte zelfs duidelijk dat als Washington de sancties tegen Rusland niet opheft, het verlaten van het programma een optie zou zijn om hun eigen ruimtestation te bouwen. Maar Reuters heeft duidelijk gemaakt dat een mogelijk vertrek pas in 2025 kan plaatsvinden, waardoor de twee landen wat tijd hebben om hun verschillen glad te strijken.

READ  Het ruimtevaartuig Curiosity ontdekt een intrigerende kleine stenen boog op het oppervlak van Mars