Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Blue Origin en Sierra Space willen een enorm commercieel ruimtestation voor gemengd gebruik bouwen

We hadden het verwacht, en dat deden ze ook! Blue Origin, het commerciële ruimtebedrijf van Jeff Bezos, ontwerpt momenteel in samenwerking met Sierra Space een commercieel ruimtestation dat volgens een verklaring tussen 2025 en 2030 zal worden gelanceerd. Het wordt het Orbital Reef genoemd, het is veel groter dan het internationale ruimtestation en zal naar verwachting veel commerciële en wetenschappelijke activiteiten huisvesten.

Het tropische rif, dat in een lage baan om de aarde wordt geplaatst, zal door de twee bedrijven commercieel worden geëxploiteerd. Het formaat ziet er indrukwekkend uit: de diameter van de modules is duidelijk groter dan die van het internationale ruimtestation. Dit is dus ongehoord voor een ruimtestation, zolang de hier getoonde projectafmetingen worden aangehouden totdat het in een baan om de aarde wordt gebracht.

Uiterlijk in 2028 zouden we de volledige ontmanteling van het International Space Station (ISS) moeten meemaken. De Recente ontdekking van scheuren In sommige oudere eenheden is dit de belangrijkste reden voor de recente bewering dat de plant al aan het einde van zijn levensduur is en dus zijn laatste jaren van activiteit beleeft.

Het internationale ruimtestation vervangen door meer en beter te maken?

Chinees ruimtestation, Onlangs gelanceerd, maakt het al mogelijk om je voor te stellen dat daar enkele interessante internationale onderzoeksactiviteiten zouden kunnen worden uitgevoerd, hoewel de huidige versie enigszins beperkt is in de capaciteit van de bemanning. Daartoe zijn de initiatieven geïntensiveerd om het International Space Station te vervangen door een groot commercieel equivalent.

Vandaag hebben Blue Origin en Sierra Space hun bereidheid aangekondigd om het Orbital Reef te bouwen met financiële steun van Boeing, Redwire Space, Genesis Engineering Solutions en de Arizona State University. ” Het station opent het volgende hoofdstuk in door de mens gemaakte verkenning en ontwikkeling van de ruimte door de groei van een levendig ecosysteem en bedrijfsmodel voor de toekomst te faciliteren. zegt Blue Origin.

READ  Mark Gurman's Apple Silicon Roadmap: MacBook Pro, Mac mini, iMac en Mac Pro tegen eind 2022

volgens verklaringOrbital Reef introduceert een nieuw type ruimtelijke architectuur, “open architectuur” genaamd, waarmee meerdere particuliere spelers op verschillende manieren kunnen meedoen. Het zal ook ruime units bevatten met grote ramen die uitkijken op de aarde, waardoor reizigers de planeet kunnen bewonderen en comfortabel een gevoel van gewichtloosheid kunnen ervaren. Er komen aparte sectoren voor toerisme, onderzoek en commerciële activiteiten.

De module Central d’Orbital Reef. © Orbitaalrif

Orbital Reef zal worden ontworpen “voor gebruiksscenario’s en ideeën die voorheen niet mogelijk waren”, luidt de website van het project. ” Orbital Reef biedt toegang tot een lage baan om de aarde, waardoor de kosten en complexiteit voor nieuwe soorten klanten worden verminderd. We bieden uitgebreide services, standaardinterfaces en technische ondersteuning voor mensen die nieuw zijn in de ruimtevaart: planning, ontwikkeling van nuttige lading, training, transport, gegevensanalyse en beveiliging voor uw (of hun) werknemers of ladingen. ».

Een commerciële samenwerking die een sciencefictionfilm waardig is

De exacte specificaties van de set zijn nog niet vrijgegeven, wat begrijpelijk is in deze vroege fase van het project, maar de basisdetails van het programma en de acteurs die het zullen dienen, zijn vanaf het begin verduidelijkt.

De centrale eenheden met grote diameter en het herbruikbare New Glenn-lanceersysteem dat ze in een baan om de aarde zal brengen, zullen worden gebouwd door Blue Origin. Sierra Space zal een grote Integrated Flexible Environment (LIFE) -eenheid, node en ruimtevaartuigmodule, Dream Chaser, leveren om bemanning, voorraden en ladingen van en naar de aarde te vervoeren.

Boeing zal de wetenschappelijke eenheid ontwikkelen en zorgen voor de engineering en het onderhoud van het station, terwijl het Starliner-ruimtevaartuig van het bedrijf voor de bemanning retourvluchten tussen Orbital Reef en de aarde zal verzorgen. Redwire Space zal zich richten op onderzoek, ontwikkeling, productie en exploitatie van nuttige ladingen en inzetbare structuren op het gebied van microzwaartekracht.

READ  Thomas Pesquet op het internationale ruimtestation: hoe keert hij maandag terug naar de aarde?
Tropisch rif gonflable unit
Doorsnede van een van de opblaasbare eenheden van het station. © Orbitaalrif

Genesis Engineering Solutions ontwerpt een ruimtecapsule, een eenpersoonsruimtevaartuig genaamd, voor buitenwerk en sightseeingtrips zonder een ruimtepak te dragen. ASU zal een wereldwijd consortium van universiteiten leiden voor onderzoeksadvies en openbare onderwijsactiviteiten.

Tropische Reef Aquatische Onderzoekseenheid
Onderzoekseenheid hydrocultuur aan boord van Orbital Reef. © Orbitaalrif

Eenmaal operationeel zal de terminal openstaan ​​voor een verscheidenheid aan internationale klanten in wat wordt beschreven als een “commercieel ruimtecomplex voor gemengd gebruik”. Kortom, het station zal worden gebruikt voor onderzoek, productie, toerisme, onderwijs en andere taken, terwijl de partners zullen zorgen voor transport en logistiek in de ruimte, ruimtehuisvesting, uitrustingsaccommodaties en algemene operaties op basis van geavanceerde automatisering en stationspersoneel.

Dankzij de open architectuur kan Orbital Reef ligplaatsen, voertuigpoorten, nutsvoorzieningen en andere items bieden op basis van klantbehoeften en marktgroei.

Eenmans tropisch rifschip
Het eenmansruimtevaartuig aangedreven door Genesis Engineering Solutions. © Orbitaalrif

« Al meer dan zestig jaar hebben NASA en andere ruimteagentschappen orbitale vluchten en ruimteregeling ontwikkeld, waarmee we ons voorbereiden op de bloei van commerciële activiteiten in dit decennium. Zei Brent Sherwood, Senior Vice President, Advanced Development Programs, Blue Origin.

« We zullen de toegang uitbreiden, de kosten verlagen en alle diensten en faciliteiten bieden die nodig zijn om de ruimtevlucht te standaardiseren. Een levendig zakelijk ecosysteem zal gedijen in een lage baan om de aarde, wat leidt tot nieuwe ontdekkingen, nieuwe producten, nieuw entertainment en wereldwijd bewustzijn. Hij voegt toe.

Bekijk een video van het Orbital Reef-project: