Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bitcoin zet zijn ondergang voort

Bitcoin zet zijn ondergang voort

Bitcoin verloor zondag meer dan 10% en wordt nog steeds gestraft door schommelingen en beurten door Chinese toezichthouders tegen de meest symbolische cryptocurrency. Bitcoin verliest 10,54% en bereikt $ 33.548,35 om 17:40 uur. Het heeft ongeveer 48% verloren sinds het record van 14 april van $ 64.895,22. China heeft de afgelopen dagen om beurten aangekondigd dat het financiële instellingen zal beletten diensten te verlenen met betrekking tot cryptocurrencies en de regelgeving inzake ‘minage’ Bitcoin-uitwisseling. Chinese toezichthouders hebben investeerders publiekelijk gewaarschuwd voor de speculatieve aard van deze categorie financiële activa.

Elon Musk, CEO van Tesla, had vorige week al een merkbare bearish beweging gelanceerd door het energieverbruik te veroordelen. “gekke vrouw” Bitcoin produceren en zeggen dat hij het niet langer zou accepteren als een manier om elektrische auto’s voor zijn verzameling te betalen. Bitcoin wordt door zijn aanhangers vaak gepresenteerd als een diversiteitsvoordeel dat bescherming biedt tegen inflatie, en wordt door zijn tegenstanders veroordeeld vanwege zijn extreme vluchtigheid en speculatieve aard. In de nasleep hiervan verloor zijn belangrijkste concurrent, Ether, op zondag 15,83% tot $ 1932,91.