Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Billie Jean King Cup: Het wordt Holland

Aurélie SACCHELLI, Media365, geplaatst op donderdag 16 juni 2022 om 16:54.

Na te zijn uitgeschakeld door Italië in de kwalificaties voor de laatste fase van de Billie Jean King Cup, zal het Franse nationale team moeten strijden in een play-off om in de Wereldgroep te blijven. Het is in Nederland op 11-12 november. Speelbaar, a priori.

Als het Franse damestennisteam niet wil degraderen naar de tweede klasse, zal het op 11-12 november in Nederland moeten winnen. De dochters van Julian Benito moeten noodgedwongen deelnemen aan een play-offwedstrijd, nadat ze begin april waren uitgeschakeld in de kwalificatie voor de finale in Italië. De Fransman, die tijdens de laatste editie in 2019 landskampioen werd voordat hij de formule veranderde, eindigde als eerste in de play-offloting en erft daarmee Nederland. De loterij lijkt mild. Er kan natuurlijk veel veranderen in vijf maanden, maar als we rekening houden met de ranglijst van vandaag, staan ​​vijf Franse vrouwen in de top 100 in het enkelspel (Cornet 34, Garcia 74, Barry 82, Duden 85 en Borrell 93), tot één Only Dutch: Aranxta Ross, 89. De volgende drie staan ​​tussen de 143 en 172 in de wereld.

favoriete blues

In het dubbelspel klopten Caroline Garcia en Kristina Mladenovic net Roland Garros, terwijl we aan Nederlandse zijde kunnen rekenen op Demi Schurz, 15e van de wereld en 15e WTA-titelwinnaar (Australian Open halve finalist 2021 met American Melchard). Het Franse team begint dus als kandidaat, voor dit team dat in de kwalificaties met 4-0 van Spanje verloor. Tijdens deze bijeenkomst vinden in een stad en op een nader te bepalen rooftop op vrijdag twee singles plaats en op zaterdag singles en doubles. De winnaar zal in 2023 opnieuw deelnemen aan de play-offs, terwijl de verliezer degradeert naar Groep A in Europa. Bedenk dat de slotetappe, met twaalf teams, van 8 t/m 13 november in Glasgow plaatsvindt. De heldin, die Rusland verdedigde, werd verdreven na de invasie van Oekraïne.

READ  Pierre Gasly sluit zich officieel aan bij Alpine om een ​​100% Frans team te vormen

King Jin Cup ballendammen
vrijdag 11 en zaterdag 12 november 2022
Nederland – Frankrijk
Kroatië – Duitsland
Roemenië – Hongarije
Japan – Oekraïne
Argentinië – Brazilië
Slovenië – China
Mexico – Servië