Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bijzondere Correspondent – Uitgezonden op donderdag 23 februari 2023 Streaming – Replay France 2

De Fransen vernielen de kachels

Het is het heetste product van de winter, de open haard: 320.000 verkochte eenheden in 2021, voor 2022 wordt een stijging van 30% verwacht. Of ze nu werken met traditionele houtblokken of met houtpellets, ook wel pellets genoemd, de Fransen pakken haarden op. Want het zou de belofte van energiebesparing zijn: hout kan goedkoper opwarmen dan gas en vier keer minder dan elektriciteit. Keer deze waanzin om: professionals op het gebied van internetzwendel hebben zichzelf op het fornuis gegooid en veel slachtoffers gemaakt.

De plaag van geheime injecties

Rapportage door Leila Belili, Lupe Krikorian, Benjamin Poulin en Batiste Rembert

Fadela, 30, schreeuwt het uit van de pijn. Een plastisch chirurg probeert de schade te herstellen die is veroorzaakt door de “geheime injectie” hobby op het gezicht van een meisje. De dokter vervormt haar neus zodat ze haar huis weer kan verlaten zonder zich te schamen voor haar imago. Een ware beproeving voor Fadila, een van de vele slachtoffers van deze “injecties”, die in het beste geval profiteerde van een paar uur clandestiene training in plastische chirurgie. Ze bieden illegaal hyaluronzuur-injecties aan op Instagram tegen een nepprijs, vaak zonder enig respect voor de basishygiëneregels, thuis of in appartementen die per week worden verhuurd. Een verboden activiteit omdat het de illegale praktijk van de geneeskunde is. Overal in Frankrijk, ook in kleine steden, geven honderden Instagram-accounts jonge meisjes beperkte middelen om eruit te zien als Kim Kardashian of Nabilla. Maar dit ras met weelderige lippen en prominente jukbeenderen maakt elke dag nieuwe slachtoffers. De Special Envoy-teams infiltreerden in een illegale training maar ook in het appartement van een injecteur met een lucratieve handel. Een verhelderend rapport dat alle licht werpt op het gevaar waarmee veel meisjes worden geconfronteerd en het gebrek aan middelen van de gezondheidsautoriteiten om deze kamelengrafdelvers te bestrijden.

READ  Deze cultfilm waar Jean Dujardin vandaag spijt van had omdat hij hem had afgewezen (VIDEO)