Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bijen kunnen een Coronavirus-infectie nauwkeurig detecteren

We hebben het al Politiehonden voor Covid-19Nu zijn hier de bijen aan het snuffelen virus. De begin InsectSense heeft in samenwerking met de Universiteit van Wageningen in Nederland 150 bijen opgeleid om besmette mensen te herkennen Covid-19Beloon ze met suikerwater als ze naar besmette nertsen ruiken Coronavirus. De resultaten bleken “uiterst betrouwbaar” te zijn, met ” Zeer weinig fout-positieven en fout-negatieven Details Universitair persbericht.

Net als bij andere ziekten veroorzaakt het Covid-19-virus al metabole veranderingen in het lichaam die sommige dieren kunnen voelen. Met een sterk ontwikkeld reukvermogen. « Bijen kunnen vluchtige stoffen detecteren met een gevoeligheid van enkele delen per miljard. Ze Spot bijvoorbeeld bloemen Het ligt een paar kilometer verderop Leg het uit aan de onderzoekers.

Hun idee is om een ​​machine te ontwikkelen die in staat is om meerdere bijen tegelijkertijd te trainen. ” Deze technologie, BeeSense genaamd, kan een Diagnostisch systeem Zeer effectief voor lage-inkomenslanden die geen toegang hebben tot de test Hij maakt ruzie over het opstarten hond, Het duurt maar een paar minuten om een ​​bij te spawnen. Het is echter moeilijk voor te stellen hoe deze methode in de praktijk zou kunnen worden toegepast: Gaan we bij aankomst op het vliegveld een zwerm bijen naar je afzetten?

READ  LoL: een van de oudste spelmodi wordt verwijderd en vervangen