Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wees gewaarschuwd, de opslagregels op Google Foto’s en Google Drive veranderen in juni

Wees gewaarschuwd, de opslagregels op Google Foto’s en Google Drive veranderen in juni

Google verandert de manier waarop het bestanden berekent die het host vanaf 1 juni 2021. De wijzigingen hebben voornamelijk betrekking op Foto’s en Drive.

Gebruikt u Google-services om afbeeldingen en bestanden op te slaan? Houd er rekening mee dat vanaf 1 juni 2021 de regels voor hosting van Amerikaanse bedrijven zullen veranderen. Op die datum verandert Google de manier waarop het de opslagruimte berekent die het beschikbaar stelt aan internetgebruikers (15 GB per account bij het gratis aanbod). Internetgebruikers zijn de verliezers.

Concreet, de Onbeperkte opslagruimte voor Google Foto’s verloopt op 1 juni 2021. Vóór die datum had Google bij de berekening geen rekening gehouden met het gewicht van ‘hoge kwaliteit’ afbeeldingen. Dit betekent dat opnamen onder de 16 MP niet worden meegeteld. Alleen de afbeeldingen die overschreden (dit zijn de afbeeldingen van “originele kwaliteit”) waren als zodanig.

Google verandert de manier waarop het bestanden berekent die het host, met ingang van 1 juni 2021. // Bron: Google

Aan de kant van Documenten (Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard) is er Ze heeft ook een vergelijkbare ontwikkeling. In de toekomst, dat wil zeggen vanaf 1 juni 2021, worden deze bestanden meegenomen in de berekening van de bezettingsgraad van het Google-account. We moeten niet vergeten dat deze 15 GB, die gratis beschikbaar is voor elk account, wereldwijde opslag is, gedeeld tussen Gmail, Google Foto’s en Google Drive.

Deze aanpassingen Het werd aangekondigd Op 11 november 2020 door Google, ruim zes maanden voor de deadline. Internetgebruikers die niet een erg groot aantal documenten naar de cloud hebben verplaatst, hoeven zich geen zorgen te maken – we vullen niet zo gemakkelijk een grootte van 15 GB in – vooral omdat Google heeft geleerd dat het bestanden van zijn account zal uitsluiten die al voor 1 juni waren opgeslagen.

READ  Roborock H7 vacuümstokkentest: hij heeft meer dan één truc achter de hand

Het geraadpleegde bestand wordt niet noodzakelijk meegeteld, maar als het wordt gewijzigd, telt het wel

Wees echter voorzichtig: er zijn een paar subtiliteiten waar u op moet letten. Als Google belooft dat het geen documenten telt die al zijn gemaakt en opgeslagen in zijn cloud, telt het eenmaal gewijzigd, op de een of andere manier, op of na 1 juni. Het bekijken van een bestand dat al voor 1 juni in de cloud staat, heeft uiteraard geen invloed op het account. Bewerken, ja.

De Google Biedt een ondersteuningspagina Om gevallen te identificeren waarin bestanden binnen de reikwijdte van haar account vallen. Zo stelt het bedrijf dat er al rekening is gehouden met het gewicht van de meeste bestanden die in Google Drive zijn opgeslagen, inclusief pdf-documenten, afbeeldingen en video’s. Daarom is de regel nu van toepassing op bestanden die zijn gemaakt of gewijzigd in de reeks kantoor- en softwareprogramma’s.

De wijzigingen die Google in november aankondigde, hebben voornamelijk betrekking op Foto’s en Drive.

Internetgebruikers die op het punt staan ​​het quotum te overschrijden of waarschijnlijk binnenkort zullen overschrijden, hebben drie mogelijkheden.

  • Sorteer hun inhoud om onnodige of grote bestanden te verwijderen (of herstel ze eenvoudig voor lokale opslag, d.w.z. op hun computers). Het kan ook een goede gelegenheid zijn om uw cloud op te schonen.
  • Overweeg om Google te verlaten om te kijken of het gazon nergens anders groener is, wat niet eenvoudig is (het migreren van de hele cloud, vooral als u uw gewoonten hebt, is niet gemakkelijk) en het is geen garantie voor succes (in feite zal het niet ergens anders verbeteren).
  • Google’s laatste weg naar succes: koop meer opslagruimte.
READ  Het is officieel: PS VR2-spelers op PS5 kunnen eindelijk genieten van veel extra games dankzij hun pc-hardware

Deel op sociale media

Vervolg in de video