Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bijeenkomst bij “Solidariteit met Afghaanse vrouwen” in Parijs

Geplaatst op zaterdag 28 augustus 2021 om 21:00 uur

Honderd mensen, die zaterdag in Parijs waren bijeengekomen op uitnodiging van feministische verenigingen, vakbonden en partijen voor hun “solidariteit” met Afghaanse vrouwen, hebben de “onderscheidende doelen” van de Taliban overschreden, aldus AFP-journalisten ter plaatse.

Banners getiteld “Standing Solidarity with Afghan Women”, “Stand with Afghan Women Against the Taliban”, “Right of Asylum for Everyone Threatened” en “Right of Asylum, Reception and Hospitality for Afghan Women” zongen terwijl demonstranten “Solidariteit met Afghan” zongen Vrouwen”. vrouwen over de hele wereld.

In Afghanistan verschijnt “het spook van de jaren van lood. Als een duidelijk doelwit: de vrouwen”, maken de ongeveer 30 georganiseerde verenigingen zich zorgen in hun oproep om te demonstreren in de buurt van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze beweerden dat “Frankrijk dringend iedereen moet verwelkomen die zwak is geworden op zijn grondgebied als gevolg van het aan de macht komen van de Taliban.”

“We herinneren ons wat er gebeurde tussen 1996 en 2001, toen met name vrouwen niet meer zonder begeleiding van een man naar buiten mochten, niet meer mochten werken, een boerka moesten dragen, enz.” van de organisatoren zei de National Rally for Women’s Rights tegen AFP.

Voor mensen die in Frankrijk zijn geëvacueerd, “willen” we dat ze “zonder enig probleem profiteren van het recht op asiel” en dat “iedere bedreigde persoon die verzoekt om naar Frankrijk te komen, dit kan doen, en dat mensen die daar al zijn vragen voor gezinshereniging” kan krijgen.

READ  Actie EUR 1399 LG Gram SuperSlim 15Z90RT-G.AP78F, 15" Pro OLED HD-laptop, ultraslank en lichtgewicht 11 uur Veelzijdige Intel Core i7 RAM 32 GB

Onder de demonstranten vond Sandrine (voornaam veranderd) het “belangrijk om te komen”. “We zijn er om de vrouwen te verdedigen, maar er zijn ook veel mannen die zullen lijden onder het feit dat we ze laten gaan”, betreurt ze tegenover AFP.

Ruth, een 24-jarige studente en ‘mensenrechtenactiviste in het algemeen’, ziet een ‘schandaal’ in de situatie in Afghanistan en de ‘apathie van de internationale gemeenschap’.

Eva, 53, “steunt Afghaanse vrouwen en mensen.” Patrice Jacob, 34, een generatie S-kandidaat in Parijs, die “uit solidariteit met Afghaanse vrouwen en alle Afghanen” kwam, vindt het aantal Afghanen dat naar Frankrijk is geëvacueerd “belachelijk”.

Verborgen onder een donkerblauwe boerka hing een jonge Afghaanse vrouw een spandoek op haar rug smekend “Na 31 augustus, vergeet ze niet”, protesteerde ze voor journalisten tegen de Taliban “dictatuur”. Ze is 28 en woont al 7 jaar in Frankrijk, zei ze, maar “de hele familie is er.”