Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bij een ernstig ongeval in het Engelse Kanaal werden aanzienlijke middelen ingezet voor de reddingsoperatie

Bij een ernstig ongeval in het Engelse Kanaal werden aanzienlijke middelen ingezet voor de reddingsoperatie

Sinds woensdagochtend 6.00 uur is er in het Engelse Kanaal een grote reddingsactie gepubliceerd vanwege een “incident” met een “kleine boot”, een term die over het algemeen wordt gebruikt om geïmproviseerde boten te beschrijven waarmee migranten naar het VK reizen.

Kustwacht “Coördineert momenteel een zoek- en reddingsactie bij een ongeval met een klein voertuig bij Kent(Zuidoost-Engeland), zeiden ze.

Vanuit verschillende steden in het zuidoosten van Engeland zijn reddingsteams en reddingsboten opgeroepen, samen met twee Britse helikopters en “Helikopter van de Franse marine“.

Aan Franse zijde voegt de Maritieme Prefectuur van het Kanaal en de Noordzee eraan toe dat ook een patrouilleboot van de Nationale Marine als versterking is gekomen.

Ook een vissersvaartuig in het gebied is betrokken bij de reddingsoperatieDat meldt de kustwacht.

Onder de middelen verzamelden zich twee helikopters; 3 RNLI-boten (Royal National Lifeboat Establishment) zijn nog ter plaatse, evenals 4 Franse vissersboten in het bergingsgebied: La Perouse, Marmouset, The Sovereign, Mother of Christ

De informatie is niet officieel bevestigd, maar het hoofd van de regionale visserijcommissie van Hauts de France, Olivier Lebretre, zei vanmorgen tegen een van onze journalisten: “ Ik hoorde net een paar minuten geleden dat mannen duidelijk drijvende lichamen tegenkomen »

Simon Jones van de BBC voegt toe:Er vielen doden nadat een migrantenboot zonk in het Engelse Kanaal. Dit is niet bevestigd door de autoriteiten

termijn “kleine bootn” wordt over het algemeen gebruikt om de boten te beschrijven waarmee migranten het Kanaal oversteken om het VK te bereiken. Sinds het begin van het jaar hebben bijna 45.000 mensen de gevaarlijke oversteek gemaakt, vergeleken met bijna 30.000 vorig jaar

READ  Kanselier Sebastian Kurz kondigt zijn ontslag aan na beschuldigingen van corruptie

Met AFP