Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Biden waarschuwt voor Russische cyberaanvallen op VS…

8:03 uur: “Ik kon niet op mijn bank blijven zitten kijken”

Na de confrontatie met de jihadisten, zal het deze keer het Russische leger zijn: in Kiev bereidt een jonge Franse strijder met ervaring in Syrië zich voor om terug te keren naar het front “om de Oekraïners te helpen hun vrijheid te behouden”.

Deze 28-jarige Fransman zegt dat hij Pierre heet en komt uit Normandië (Noordwest), zonder verdere details. Hij hoopt te landen waar hij “het meest nuttig” zal zijn: “aan de frontlinie”, zodat hij de vaardigheden die hij de afgelopen jaren in Syrië heeft opgedaan tegen de Russen kan gebruiken, zoals “schieten met 12.7 (machinegeweren) en 14,5 mm, kalasjnikov-geweren, raketwerpers. …”

Op 24 februari is Pierre, een voormalige leerling-huisschilder die regelmatig op bouwplaatsen werkt, thuis wanneer Rusland Oekraïne binnenvalt. Bij het zien van deze foto’s, “Thar”. “Middag zei ik tegen mezelf: dat is goed, ik ben buiten. Ik kon niet op mijn bank zitten om dit te kijken.”

Na tien dagen treinen en auto’s bereikte hij Oekraïne, waar president Volodymyr Zelensky buitenlandse vrijwilligers uitnodigde om zich bij het verzet tegen de Russische invasie aan te sluiten. Volgens de Oekraïense regering zijn er al zo’n 20.000 aangekomen, een aantal dat niet te verifiëren is met een onafhankelijke bron.

READ  les Etats-Unis annoncent le déploiement de 3 000 militaires en soutien de l'OTAN en Europe de l'Est