Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Biden bedreigt Poetin met sancties in geval van ‘escalatie’, waarbij Nord Stream-gaspijpleiding als ‘hefboomwerking’ wordt beschouwd

Het was een hoogspanningsinterview. Joe Biden en Vladimir Poetin hadden dinsdag een uitwisseling van twee uur met de hoofdklasse Angst voor conflict in Oekraïne. Joe Biden vertelde Vladimir Poetin dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten “onder andere zullen reageren met krachtige economische maatregelen, In het geval van een militaire escalatie Dat blijkt uit een verklaring die is afgegeven in de nasleep van het Witte Huis.

In het proces waarschuwde de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan dat Washington klaar was om de Nord Stream-gaspijpleiding, waarmee Rusland aardgas aan Europa wil leveren, te gebruiken als een “hefboom” van afschrikking. Hij merkte op dat deze gaspijpleiding nog niet operationeel was en waarschuwde: “Als Vladimir Poetin wil dat Nord Stream II gas gaat transporteren, riskeert hij misschien geen invasie van Oekraïne.”

Moskou vraagt ​​garanties dat NAVO niet zal uitbreiden

Vladimir Poetin van zijn kant hekelde het groeiende militaire potentieel van de NAVO aan de Russische grenzen in verband met haar steun aan Oekraïne, en eiste “garanties” over de niet-uitbreiding van het bondgenootschap naar het oosten. “De NAVO doet gevaarlijke pogingen om Oekraïens land te gebruiken en ontwikkelt haar militaire capaciteiten aan onze grenzen. Daarom is Rusland serieus geïnteresseerd in veilige juridische garanties, met uitzondering van de uitbreiding van de NAVO in het oosten”, schreef het Kremlin in een verklaring. Openhartig en professioneel gesprek.

READ  Advocaat Sarah Weddington, die abortusrechten won in de Verenigde Staten, is overleden

Jake Sullivan antwoordde dat Joe Biden geen “beloftes of concessies” heeft gedaan met betrekking tot de mogelijke toetreding van Oekraïne tot de NAVO.

In een kalmerend gebaar stelde Vladimir Poetin Joe Biden voor om alle vergeldingsmaatregelen tegen de diplomatieke missies van hun land die de afgelopen maanden zijn genomen te midden van spanningen tussen de Verenigde Staten en Rusland, op te heffen. “De Russische zijde stelde voor om alle opgestapelde beperkingen op het werk van diplomatieke missies op te heffen, wat zou kunnen helpen andere aspecten van de bilaterale betrekkingen tussen Rusland en de VS te normaliseren”, zei het Kremlin in een verklaring.

Westelijk Verenigd Front

De Verenigde Staten, die alleen beschuldigen tijdens de terugtrekking uit Afghanistan en een aantal internationale kwesties leiden zonder zich veel zorgen te maken over hun bondgenoten, dringen sterk aan op nauwe coördinatie met de Europeanen en de Oekraïners. Joe Biden zal dinsdag na zijn gesprekken met Vladimir Poetin de Franse president Emmanuel Macron, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Italiaanse premier Mario Draghi en de Britse Boris Johnson bellen.

Hij had maandag al met die bondgenoten gesproken en stemde ermee in “in nauw contact” te blijven. De CEO van de Verenigde Staten maakte maandag bekend dat Joe Biden de komende dagen ook verslag moet uitbrengen van het gesprek aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. De hoop van de Amerikaanse president op een “stabiele” en “voorspelbare” relatie met Rusland, die in juni tot uiting kwam tijdens een persoonlijke top tussen de twee mannen in Genève, lijkt voorlopig voort te duren.

READ  Coronavirus: Oostenrijk beperkt niet-gevaccineerde mensen om uitbraak aan te pakken

Moskou ontkent elk invasieplan

Washington, de NAVO en Kiev beschuldigen Moskou ervan troepen aan de grens met Oekraïne te verzamelen om het land aan te vallen. Het scenario doet denken aan 2014 en de Russische annexatie van de Krim, toen het uitbreken van een gewapend conflict in Oost-Oekraïne waarbij meer dan 13.000 mensen omkwamen.

Het Kremlin ontkent plannen voor een invasie. Moskou beschuldigt Washington ervan zijn eigen zorgen te verwaarlozen: de toegenomen activiteit van de NAVO in de Zwarte Zee, de wens van Oekraïne om lid te worden van de NAVO en de ambitie van Kiev om zich met het Westen te bewapenen. “Rusland was nooit van plan iemand aan te vallen, maar we hebben rode lijnen”, benadrukte Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov maandag.

Veel waarnemers, in Europa en de Verenigde Staten, geloven dat Vladimir Poetin misleidt door troepen in te zetten aan de grenzen van Oekraïne, maar weinigen hebben de hypothese van de aanval volledig uitgesloten. Als Moskou actie onderneemt, waarschuwde een hoge functionaris van het Witte Huis dat de Verenigde Staten “positief” zullen reageren op de vraag naar meer Amerikaanse militaire aanwezigheid in Oost-Europa en meer steun zullen verlenen aan het Oekraïense leger.