Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Wereldgezondheidsorganisatie roept op tot betere bescherming van kinderen, die momenteel het meest worden getroffen door de pandemie

Het Europese hoofdstuk van de WHO roept op om het testen op scholen te versterken en om schoolkinderen te vaccineren.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

Geconfronteerd met de heropflakkering van de COVID-19-pandemie in Europa, riep de Wereldgezondheidsorganisatie op dinsdag 7 december op tot betere bescherming van kinderen, de leeftijdsgroep die momenteel het zwaarst door het virus wordt getroffen. Om verdere klassluitingen en de terugkeer van afstandsonderwijs te voorkomen, adviseert de Europese tak van de organisatie om het testen op scholen te stimuleren en te overwegen om schoolkinderen te vaccineren.

“Het gebruik van maskers en ventilatie, samen met regelmatig testen, zou de standaard moeten zijn op alle basisscholen, en kinderimmunisatie moet op nationaal niveau worden besproken en overwogen.”

Hans Kluge, directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie voor Europa

op een persconferentie

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie nemen de gevallen momenteel toe in alle leeftijdsgroepen, “Met de hoogste percentages die momenteel worden waargenomen tussen 5-14 jaar.” “Het is tegenwoordig niet ongebruikelijk om een ​​percentage van twee tot drie keer hoger te zien bij jonge kinderen dan bij de totale bevolking.”Hans Kluge, directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie voor Europa.

Wat betreft verplichte vaccinatie, die door sommige landen is besloten of overwogen, het moet een toevluchtsoord blijven “Een absoluut laatste redmiddel, alleen als alle mogelijke opties om de vaccinatiegraad te verhogen zijn uitgeput.”, geschat door de Wereldgezondheidsorganisatie. De organisatie heeft opnieuw haar bezorgdheid geuit over de nieuwe Omicron-variant, maar heeft opgeroepen tot een strijd tegen de huidige dominante variant, Delta voor “Overwinning van morgen op Omicron”.