Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na de Verenigde Staten kondigde Australië op zijn beurt een diplomatieke boycot van het evenement aan

De boycot diplomaat
Olympische Spelen De winter in Peking wordt intenser in 2022. De premier zei woensdag dat Australië, net als de Verenigde Staten, daar geen diplomatieke vertegenwoordigers zal sturen. ” De’
Australië Het zal niet terugdeinzen voor de consistente positie die het heeft ingenomen om zijn belangen te verdedigen”, benadrukte Scott Morrison.

De stap van Canberra komt te midden van een “onenigheid” met China over een aantal zaken, waaronder de Australische buitenlandse inmengingswetten en het recente besluit om nucleair aangedreven onderzeeërs aan te schaffen, zei de minister. Deze selectie, die atleten niet belet om aan de Spelen deel te nemen, komt de dag na een gelijkaardige beslissing van de Verenigde Staten, gemotiveerd door de verdediging van mensenrechten.

Scott Morrison zei ook dat mensenrechtenschendingen in Xinjiang en de onwil van Peking om Australische functionarissen te ontmoeten voor besprekingen de reden waren voor zijn besluit. “De Chinese regering heeft nooit geaccepteerd dat we elkaar ontmoeten om deze kwesties te bespreken”, zei hij.

handelsoorlog

De spanningen, met name de handel, tussen Australië en China zijn sinds 2018 niet gestopt met groeien en werden gekenmerkt door een twee jaar durende bevriezing van de diplomatieke betrekkingen op het hoogste niveau. China is bijzonder verontrust door de beslissingen van Australië met betrekking tot buitenlandse inmenging en het verbod op 5G-contracten in Huawei en een onafhankelijk onderzoek eisen naar de oorsprong van de coronaviruspandemie.

Gerst, houtskool, kopererts, katoen, hooi, kreeften, suiker, wijn, rundvlees, citrusvruchten, granen, druiven, zuivelproducten en zelfs Australische zuigelingenvoeding zijn onderworpen aan Chinese sancties. Het besluit van Australië om zijn marinevloot uit te rusten met nucleair aangedreven onderzeeërs als onderdeel van een nieuw defensiepact met Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, algemeen gezien als een poging om de Chinese invloed in de Stille Oceaan tegen te gaan, heeft Peking woedend gemaakt.

READ  Internationale NGO's bezorgd na de arrestatie van een afgevaardigde die de president bekritiseerde