Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bezorgd vraagt ​​Arcom (ex-CSA) Twitter om accounts

De autoriteit vraagt ​​Twitter om tegen 24 november aan te kondigen welke “menselijke en technologische middelen” bedoeld zijn om desinformatie te bestrijden.

De Twitter-status prikkeltDiepe bezorgdheidbij Arcom (voorheen CSA). De Franse toezichthouder stuurde vrijdag een bericht en raadpleegde het Figaro, op het Europese hoofdkantoor van het sociale netwerk. Sinds de overname van Twitter door Elon Musk eind oktober heeft Twitter zijn wereldwijde personeelsbestand zien dalen van 7.500 naar iets meer dan 2.500 werknemers. Het aantal dienstverleners is met 75% teruggebracht op basis van de orders van de nieuwe aandeelhouder. Een onbekend aantal van deze aannemers hield zich bezig met de dagelijkse begeleiding van het platform.

Arcom wil graag zijn diepe bezorgdheid uiten over de directe gevolgen van dergelijke beslissingen voor het vermogen van Twitter om een ​​veilige omgeving te handhaven voor gebruikers van zijn dienst.schrijft de organisator.Twitter is een van de meest gebruikte platforms in Frankrijk. Als zodanig roept het systemische problemen op met betrekking tot de validiteit van het democratisch debat en de bescherming van het publiek.»

Twitter wordt gereguleerd door Arcom onder de Online Information Manipulation Act 2018. Het sociale netwerk heeft de plicht om samen te werken en transparant te zijn over de middelen die worden gebruikt om het te modereren. Daarom eis je stroom van het sociale netwerk.”bevestigd“Uiterlijk donderdag 24 november”in staat zijn om de door de wet opgelegde verplichtingen na te komen“Ik vertel hem”Menselijke en technologische middelen die worden ingezet om deze verbintenissen na te komen“Speciaal voor”Zorgen voor effectieve moderatie van illegale inhoud en praktijken“alles in”Vrijheid van meningsuiting garanderen.»

READ  Carlos Ghosn veroordeeld tot gouden pensioen in Libanon - Bevrijding

Zie ook Damien Vale stopt als CEO van Twitter Frankrijk

Voldoen aan de Wet op de digitale dienstverlening

Meer in het algemeen wil Arcom kijken of Twitter erbij betrokken raakt.volledig en volledig bij de uitvoering van de Wet digitale dienstenDeze Europese wet, die vorige week in werking is getreden, legt digitale platforms verplichtingen op met betrekking tot middelen en transparantie, met name bij het wijzigen van inhoud in alle talen van de Europese Unie.

De belangrijkste online diensten moeten tot deze zomer voldoen aan de Brusselse regels. Als ze zich hier niet aan houden, riskeren ze een boete van maximaal 6% van hun jaarlijkse wereldwijde omzet.

Europese toezichthouders zijn een aantal van hun Twitter-contacten kwijtgeraakt. Het hoofd van de vertegenwoordiging van het sociale netwerk in Brussel verliet tien dagen geleden zijn post. Zondag, Directeur van Twitter Frankrijk kondigde zijn vertrek aan. De Ierse kantoren, die het hoofdkantoor zijn van de activiteiten van Twitter in Europa maar ook moderatiediensten voor het continent zijn, zouden de helft van hun personeel hebben verloren.

Zie ook Twitter: Management belooft de helft van het personeelsbestand te ontslaan