Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Beurs: volg aandelen in Parijs en Europa – 08/04/2022 om 09:20

(Afbeelding tegoed: Adobe Stock -)

(Afbeelding tegoed: Adobe Stock -)

4 AUGUSTUS (Reuters) – Aandelen om te bekijken op donderdag op de Parijse en Europese Beurs:

* CREDIT AGRICOLLE CAGR.PA rapporteerde donderdag beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal dankzij een recordactiviteit in investment banking, aangezien de marktvolatiliteit leidde tot een sterke vraag naar hedging-instrumenten. Woensdag werd ook bekend dat er naast Xavier Mosca twee nieuwe plaatsvervangend algemeen directeuren zijn aangesteld.

Crédit Agricole SA benoemt twee nieuwe Deputy CEO’s

Credit Agricole overtrof de verwachtingen in het tweede kwartaal en vestigde een record CIB-activiteit

* SES SESFd.PA is in gesprek om te fuseren met zijn Amerikaanse rivaal Intelsat, meldde de Financial Times donderdag. Het in Luxemburg gevestigde satellietbedrijf rapporteerde donderdag ook een totaal bedrijfsoverschot over een half jaar dat boven de consensus van Vara Research lag.

Satellietoperatoren SES en Intelsat bespreken fusie – FT

* ADIDAS ADSGn.DE rapporteerde een daling van de bedrijfswinst met 28% voor het tweede kwartaal, beïnvloed door de opschorting van de activiteiten in Rusland, hogere supply chain-kosten en gezondheidsbeperkingen in China, de Verenigde Staten en Vietnam.

BAYER BAYGn.DE verhoogde donderdag zijn winstprognose voor het hele jaar vanwege de sterke vraag naar zaden en chemicaliën voor landbouwgewassen en de toegenomen verkoop van gezondheidsproducten voor consumenten.

* LUFTHANSA LHAG.DE kondigde operationele resultaten (Ebit) aan van 393 miljoen euro in de periode van april tot juni dankzij de luchtvrachtactiviteit, maar het Duitse bedrijf kondigde aan dat het pas in het derde kwartaal bijna 80% van de passagierscapaciteit zal leveren in vergelijking met vóór Pandemie, wat minder is dan verwacht.

READ  Airbus haalt inspiratie uit de vlucht van wilde ganzen en is erin geslaagd 5% brandstof te besparen

* ZALANDO ZALG.DE meldde donderdag een daling van 58% van het gecorrigeerde bedrijfsresultaat voor het tweede kwartaal, maar zei dat het een betere winstgevendheid verwacht in de tweede helft van 2022. De online modegroep leidt volgens makelaar Lang met 1,7% op de beurs & Schwarz.

* ING INGA.AS – De grootste Nederlandse bank rapporteerde donderdag een beter dan verwachte winst voor belastingen in het tweede kwartaal.

BANCO BPM BAMI.MI – De op twee na grootste bank van Italië en Credit Agricole de grootste aandeelhouder, hebben woensdag een nettowinst van 206 miljoen euro voor het tweede kwartaal gerapporteerd, boven de consensus van 180 miljoen euro van analisten die door Reuters werden ondervraagd.

* BEIERDORF BEIG.DE rapporteerde 10,5% organische omzetgroei in de eerste helft en bevestigde zijn verwachting voor het jaar.

* GLENCORE GLEN.L kondigde donderdag een contant dividend van $ 4,5 miljard aan aandeelhouders aan, onder meer via een aandeleninkoopprogramma van $ 3 miljard, na de aankondiging van de halfjaarlijkse recordresultaten.

* TELECOM ITALIA TLIT.MI verwacht een minder scherpe dan eerder verwachte daling van de bedrijfswinst in 2022 dankzij bemoedigende resultaten in het tweede kwartaal, ondersteund door kostenbesparingen en de bijdrage van haar Braziliaanse dochteronderneming. L6N2ZF0DY

* MERCK KGAA MRCG.DE zag zijn gecorrigeerde winst in het tweede kwartaal met 13,1% stijgen, dankzij de inkomsten uit zijn laboratoriumapparatuur en halfgeleiderchemicaliën.

* LANXESS LXSG.DE – Het Duitse chemiebedrijf meldde donderdag een hoger dan verwacht totaal exploitatieoverschot voor het tweede kwartaal, dankzij hogere prijzen voor zijn producten.

*ADECCO ADEN.S rapporteerde een stijging van 13% in zijn kwartaalomzet.

* GELOOF BLV.PA rapporteerde een aangepaste EBITDA voor de eerste helft van € 11,7 miljoen en de groep verwacht een organische omzetgroei van ongeveer 29% in 2022, vergeleken met de 20% die in mei werd gerapporteerd.

READ  Bitcoin op weg naar $ 100.000 voor Bloomberg!

(Geschreven door Letitia Volga, onder redactie van Nicholas Delam)